Yleinen: Arvio: Joulun ihme valkokankaalla 

Aikamedia Oy:lle, Kotimaa Oy:lle ja Kristillinen Media Oy:lle myönnettiin kymppitonneja koronatukea journalismin edistämiseen

 

Selvä enemmistö journalismin koronatuen saajista on sanomalehtia. Kuva: Traficom

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom teki päätökset valtionavustuksen myöntämisestä kaikkiaan 97:lle media-alan yritykselle. Summa on yhteensä 7,5 miljoonaa euroa.

Summa jaetaan kaikkien tukea hakeneiden ja edellytykset täyttäneiden yritysten kesken suhteessa yritysten journalistista työtä tekevien henkilöiden lukumäärään.

Esimerkiksi Aikamedia Oy:lle myönnettiin 33170,65 euron avustus, Kotimaa Oy:lle 43600,06 euron avustus sekä Kristillinen Media Oy:lle 22308,25 euron avustus.

Perheniemi neliöb. vko 49-50. MJa

Valtionavustuksen tavoite on lisätä monimuotoista journalistista sisältöä ja sen tarjontaa sekä tukea journalismia paikallisella, alueellisella ja valtakunnallisella tasolla.

Tukea myönnetään journalistista työtä tekevien henkilöiden palkkoihin ja journalistisen sisällön hankkimiseen käytettyihin freelance-palkkioihin.

Koronatukea saaneet 97 yritystä kohdentavat avustuksen yhteensä 236 tiedotusvälineelle.

Tiedotusvälineiden joukossa on määrällisesti eniten sanomalehtiä, mutta myös aikakauslehtiä, radiokanavia, televisiokanava ja verkkojulkaisuja.

Tuki oli haettavissa 20.10.–17.11.2020 Suomessa toimiville medioille, joiden mainosmyynti ja liikevaihto ovat merkittävästi vähentyneet koronaepidemian vuoksi ja jotka täyttivät muut tuen saamisen edellytykset.

Avustusta haki kaikkiaan 121 media-alan yritystä.

Traficom hylkäsi 20 hakijan hakemuksen, jotka eivät täyttäneet tuen saamisen edellytyksiä. Lisäksi muutama hakija veti hakemuksensa pois haun edetessä.