Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Tammi julkaisi luksusraamatun

 

Kirjakustantaja Tammi on julkaissut Kultaisen Kuvaraamatun, joka on reilu tuhatsivuinen, lähes seitsemän kiloa painava ja maksaa 1 490 euroa. Keskiajalla ruhtinaat innostuivat teettämään loisteliaasti koristeltuja uskonnollisia tekstejä. Si

Merkittävää osaa näistä jopa 1300-luvulta peräisin olevista käsikirjoituksista säilytetään Itävallan kansalliskirjaston kokoelmissa. Kultaisen Kuvaraamatun kuvitukset on valittu Itävallan kansalliskirjaston kokoelmien käsikirjoituksista. Miniatyyrikuvista on etsitty merkittävimmät ja yhdistetty uusimpaan raamatunsuomennokseen.
Kultainen Kuvaraamattu on silattu kullalla, nahalla ja satiinilla. Kuvitusten koristeena on käytetty kultafoliota ja painokultaa. Kannen kuviot on tehty aidolla kullalla.
Teoksia tehdään vain tuhat numeroitua kappaletta, eikä uusintapainoksia oteta. Kun kaikki kappaleet on tehty, kannen koristamiseen käytetyt laatat tuhotaan.
Kuvaraamatun hintaan kuuluu puuvillahansikkaat teoksen käsittelyä varten. Kuvaraamatun suojaksi voi tilata kotelon, joka on päällystetty samppanjan värisellä satiinilla ja samalla nahalla kuin Kuvaraamattu. Kotelon hinta on 89 euroa.
Kuka tätä teosta ostaa?
– Monet ostajista ovat varmasti arvoteosten keräilijöitä, jotka hankkivat teoksen sijoituksena. Sen voivat hankkia myös aivan tavalliset ihmiset, jotka arvostavat perinteitä ja haluavat ostaa raamatun perheeseen sukukalleudeksi. Myös seurakunnilla ja seurakunnan työntekijöillä uskoisi olevan kiinnostusta arvoraamattuun. Liikeyritykset voivat hankkia keräilyteoksen lahjaksi, kertoo kustannusjohtaja Tuija Nurmiranta Tammesta.
Ihan vain vertailun vuoksi: Raamattupokkarin voi saada hintaan 13,50.