Taikuri Miika Korkatti kiertueelle seurakuntiin

 

Suomen johtaviin lähitaikureihin kuuluva Miika Korkatti toteuttaa syksyllä 2018 Gospel Magic -kiertueen. Kuva: Jonna Helin Photography

Neljässä vuodessa maan lähitaikureiden eliittiin noussut pirkanmaalainen Miika Korkatti kuuluu siihen taikureiden joukkoon, joka osaa hämmästyttää yleisön lisäksi myös kollegansa. Ei pelkästään tempuillaan, vaan myös elämänkatsomuksellaan.

– Kyllä taikurit ovat melkolailla ateistista porukkaa. Agnostikkoja mahtuu joukkoon toki. Vain kourallinen meistä on tunnustavia kristittyjä, sanoo Korkatti.

– Taikureina tiedämme, kuinka ihmismieltä johdetaan harhaan. Taikurit ovat erikoistuneet käyttämään tietämystään erilaisten hämmästyttävien ilmiöiden luomiseen. Tästä syystä meillä on automaattisesti skeptinen lähestymistapa, mitä tulee väitettyihin yliluonnollisiin ilmiöihin.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Monet taikurit uskovat, että Jeesus oli aikansa parhaita taikureita ja sai monet seuraamaan häntä messiaana esittämällä näennäisesti mahdottomia ilmiöitä. Korkatti lähestyy Jeesuksen toteuttamia ihmetekoja kuitenkin luottavaisin mielin.

– Jos Raamatun kirjoitukset ovat tarkkoja ja luotettavia kuvauksia Jeesuksen ihmeteoista, kuten uskon, niin siinä menee taikurilla kuin taikurilla sormi suuhun. Tietotaitomme taikatempuista ja erilaisista metodeista on kasvanut räjähdysmäisesti niistä ajoista. Siitä huolimatta kukaan ei pysty samaan kuin Jeesus.

Kristitty korttitaikuri

Uskovaiseksi tunnustautuva korttitaikuri ei ole juurikaan herättänyt negatiivista keskustelua seurakuntapiireissä. Helluntailaistaustainen Korkatti on esiintynyt myös seurakunnissa vuodesta 2015.

Jos Raamatun kirjoitukset ovat tarkkoja ja luotettavia kuvauksia Jeesuksen ihmeteoista, kuten uskon, niin siinä menee taikurilla kuin taikurilla sormi suuhun.

Korkatti on korttimiehiä. Hänen seurakunnille suunnatussa esityksessä sairaat eivät parane tai kuolleet nouse haudoistaan. Puhuttaessa tässä yhteydessä taikurin esityksestä ja taikuudesta viitataan silmänkääntöön. Tämän yhteisen viihdekokemuksen yhteydessä voidaan kuitenkin puhua myös siitä, mistä Jeesuksen voima tehdä ihmetekoja on peräisin.

Korkatin mielestä taikatemput ja hengellinen sanoma toimivat hyvin samassa ohjelmassa.

Korkatti on erikoistunut esittämään pelikorteilla aikuisille suunnattua lähitaikuutta.

– Yhdysvalloissa Gospel Magic on ollut sitä, että taikatemppujen välityksellä demonstroidaan tai havainnollistetaan erilaisia Raamatun kertomuksia. Esimerkiksi klassisessa narutempussa narun katkaiseminen on voinut kuvata syntiinlankeemusta ja narun palautuminen ehjäksi Jeesuksen sovitustyötä. Omassa esityksessäni temput ja sanoma on kuitenkin erotettu toisistaan.

Gospel Magic -kiertue 2018

Miika toteuttaa yhteistyössä Puisto Liven kanssa Gospel Magic -kiertueen syys-lokakuussa. Kiertueen esitys on 60 minuutin one-man show, jonka ensimmäinen puolisko keskittyy taikatemppujen maailmaan ja toisessa puoliskossa puhutaan Jeesuksesta.

Kiertueella Miikalla on toisessa taskussa korttipakka ja toisessa Raamattu. Ja ehkä myös päiväkirja, johon on elämän aikana kirjaantunut monenmoista merkintää, joista puhetta riittää. Näillä hän uskoo tarjoavansa vaikuttavaa viihdettä ja sisältöä seurakuntien tilaisuuksiin.

– Perinteisiin jumalanpalveluksiin ei taikatemput kuulu, kuten ei moni mukaan viihteen muoto. Kuitenkin esimerkiksi nuorten toiminnoissa on kysyntää mielenkiintoiselle ja erilaiselle ohjelmalle. Taikatemput toimivat niissä erityisen hyvin, varsinkin kun niiden kylkeen liitetään hengellistä sanomaa.

Syksyn kiertue sopii monenlaisiin seurakunnan tarpeisiin nuortenilloista aina erilaisiin tapahtumiin. Pyhäkouluun Miika Korkattia ei kuitenkaan voi tilata, sillä kaikki hänen ohjelmansa on suunnattu varttuneemmalle yleisölle, vähintään 15-vuotta täyttäneille.

– Olen erikoistunut esittämään taikuutta varttuneemmalle yleisölle. Lastentaikurit ovat sitten erikseen.

 

Aiheet