Miika Korkatti – esiintymiskammosta eroon ja taikuriksi parrasvaloihin

 

25-vuotias lempääläinen Miika Korkatti on ehtinyt elämänsä aikana olla paljon esillä kiusaamistaustastaan ja peloistaan huolimatta. Tällä hetkellä hän elättää itsensä esiintymällä taikurina.

Lokakuun 18. päivänä toteutui yksi Miika Korkatin suurista unelmista. Silloin nuoresta ammattitaikurista tuli suomenmestari. Voitto on kaikin puolin poikkeuksellinen ja merkittävä. Taikuripiireissä suuriosa ihmisistä on ateisteja ja pitkänlinjan taikureita, mutta Miika sen sijaan on uskovainen ja harrastanut vaativaa lajia vasta neljä vuotta.

– Kyllä mä tiedän, etten ollut kisaamassa yksin. Mua jännitti kilpailu hirveesti ja rukoilin koko päivän. Kun tuli mun aika esiintyä, valtava rauha valtasi mut. Tiesin, että oon just oikealla paikalla, Miika kertoo kilpailukokemuksestaan.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Kun tuli mun aika esiintyä, valtava rauha valtasi mut.

Miika teki ensimmäiset taikatemppunsa vuoden 2013 kesällä, jolloin hänen Uskovaisista nuorista saatu ystävänsä, taikuri Joona Mäntynen alkoi opettaa häntä. Kipinä taikuruutta kohtaan syttyi vahvasti ja jo silloin Miika päätti tehdä taikuruudesta ammatin.

Koulukiusatusta kiusaajaksi

Tie Suomen parhaaksi lähitaikuriksi ei ole kuitenkaan ole ollut yksinkertainen. Miika on kamppaillut läpi elämänsä itsetunnon ja itseluottamuksen kanssa. Näiden asioiden kanssa hän joutui kamppailemaan jo alakouluajoista lähtien.

– Mä olin ala-asteella koulun kovin jätkä ja kiusasin kaikkia. Tein sen jälkeen parannuksen ja ajattelin sen olleen typerää, Miika muistelee.

Pian tämän jälkeen nuori poika joutui kuitenkin itse koulukiusatuksi.

Peloista voittoon

Läpi nuoruutensa Miika kärsi huonosta itsetunnosta ja kävi läpi ulkonäkökriisiä akneihonsa ja hintelän vartalonsa vuoksi, joka poikkesi hänen käsityksestään miehekkyydestä. Miika ei luottanut omiin kykyihinsä ja vertasi itseään jatkuvasti muihin. Miika pelkäsi esiintymistä, sillä hän kuvitteli ihmisten vain arvostelevan häntä. Silti lähes kaikki miehen toimenkuvat ovat perustuneet sosiaalisuuteen ja esiintymiseen.

Pelkojensa vuoksi Miika kävi esiintymiskouluttajalla ja ammattipsykologilla, jonka kanssa hän työsti itsetuntoaan ja pelkojansa. Ammattiavun lisäksi kristillinen maailmankatsomus on auttanut Miikaa.

Ja jos Hän kaikessa viisaudessaan päätti tehdä musta tälläsen, pitäähän mun olla hyvä, suorastaan eeppisen hyvä.

– Vaikka oon vertaillut itseäni muihin, aina kun oon kattonut Jeesukseen, on tullut päinvastainen ajatusmaailma kuin katsoessa ihmiseen. Jeesukselle mä kelpaan just semmoisena kuin oon. Ja muthan on luotu just tämmöseks. Jumala kaikkivaltias, mahtavin olento maailmassa, on luonut mut just tämmöseks. Ja jos Hän kaikessa viisaudessaan päätti tehdä musta tälläsen, niin pitäähän mun olla hyvä, suorastaan eeppisen hyvä, Miika kertoo itsetuntoaan vahvistavista kokemuksistaan.

Evankeliumia taikuruudella ja itsetuntoa rakkaudella

Miika haluaa rohkaista meitä jokaista kohtaamaan toisemme rakkaudella. Kaikki ihmisen syvimmät ongelmat ovat hänen mukaansa korjattavissa rakkaudella.

– Pelko on rakkauden vastakohta. Suuri osa meidän itsetuntokysymyksistä liittyy pelkoon, tulevaisuuden pelkoon, oonko mä hyväksytty vai en. Rakkaus voi muuttaa kaiken. Jeesus on isoin rakkaus ja voi muuttaa meidän elämää myös tänään, Miika rohkaisee.

Tulevaisuudessa Miika haluaisi olla seurakuntia kiertävä ammattitaikuri. Hän on kokenut Jumalan kutsuneen hänet hengelliseen työhön ja evankeliumin julistamiseen, johon taikuruus on yksi ponnahduslauta. Taikuruudella ja korttitempuilla voidaan esittää vaikuttavasti evankeliumin sanomaa, josta käytetään myös termiä ”gospel magic”.

Teksti Eveliina Rissanen
Kuvat Jonna Helinmaa

Lue juttu kokonaisuudessaa osoitteesta Nuotta.com!