Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Tahtomattaan uskova

 

Kirsten Powers yritti paeta Jumalaa

Voiko urallaan menestynyt, elämäänsä tyytyväinen liberaali ateisti kääntyä Raamattuun luottavaksi kristityksi? Kirsten Powers on elävä todiste sellaisesta.

Kirsten Powers on luettu ja seurattu amerikkalainen kolumnisti ja politiikan kommentaattori. Hän kirjoittaa USA Today– ja Daily Beast-lehtiin ja toimii kommentaattorina Fox News -televisiokanavalle. Hänen twitter-tilillään on yli 115 000 seuraajaa.

Powers työskenteli 1990-luvulla Bill Clintonin hallinnossa Valkoisessa talossa. Sen jälkeen hän toimi New Yorkissa eri tehtävissä politiikan parissa. ”Kun muutin New Yorkiin, jossa työskentelin demokraattisessa puolueessa, maailmani muuttui aggressiivisen sekulaariksi”, Powers kirjoittaa Christianity Today -lehdessä (marraskuu 2013). Vielä seitsemän vuotta sitten hän ei voinut kuvitellakaan kirjottavansa kristilliseen lehteen uskoontulostaan.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Kirsten Powersin kääntymys ei osunut mihinkään suureen henkilökohtaiseen elämänkriisiin. ”Kristityt puhuvat joskus siitä, kuinka kauheaa elämän täytyy olla ateisteille. Mutta elämäni tuntui ihanalta, se oli täynnä mahdollisuuksia, etuoikeuksia ja hyviä keskusteluja”, Powers kertoo. Kristityt näyttivät hänestä epä-älyllisiltä kiihkoilijoilta, jotka olivat liian heikkoja kohtaamaan raadollista todellisuutta.

Muutos alkoi, kun Powers alkoi seurustella kristityn miehen kanssa. Eräänä päivänä mies kysyi Powersilta, uskooko hän Jeesukseen pelastajanaan. Powersin reaktio oli tyrmistynyt: oliko mies järjiltään? ”Sitten hän sanoi liberaalille maagiset sanat: ’Ajatteletko, että voisit olla avoimin mielin asian suhteen?’ Totta kai. ’Minä olen erittäin avaramielinen!’, vastasin, vaikka en ollut lainkaan”, Powers kirjoittaa.

”Se on täysin totta”

Noiden maagisten sanojen seurauksena hän alkoi pohtia, voisiko kristinusko sittenkin olla totta, mutta hän vain haluton ottamaan siitä selvää. Uteliaisuudesta hän päätti lähteä poikaystävänsä mukana kirkkoon. Newyorkilaisen evankelikaalisen presbyteeriseurakunnan pastori Tim Keller piti saarnan, jonka ajatukset olivat hänelle täysin uusia. ”Tim Kellerin saarna oli älyllisesti tarkka, joka punoi taitavasti yhteen historiaa ja filosofiaa. Päätin tulla kuuntelemaan häntä uudelleen. Pian Kellerin puheiden kuuntelemisesta tuli viikkoni kohokohta. – – Jokainen, joka tuntee Kellerin saarnatyylin, tietää, että hän tuo Jeesuksen mukaan saarnaan yleensä loppuvaiheessa ja sitoo näin kaiken yhteen. Aluksi turhauduin: Miksi hänen piti pilata hyvä puhe Jeesus-hölynpölyllä”, Powers muistelee.

Pikku hiljaa hän tuli siihen johtopäätökseen, että todistusaineisto oli kristinuskon puolella. Mutta kokemuksen tasolla hän ei tuntenut Jumalaa. Eräänä yönä Taiwanin-matkallaan hän koki, että Jeesus tuli hänen luokseen ja sanoi olevansa lähellä. ”Yhtäkkiä tunsin Jumalan kaikkialla, ja se oli hirvittävää. – – Pelkäsin tulevani hulluksi.” Lopulta uskaltauduttuaan raamattupiiriin hän tunsi kaiken muuttuneen. ”En koskaan unohda sitä, kun seisoin ulkona lähdettyäni raamattupiiristä ja sanoin itselleni: ’Se on totta. Se on täysin totta.'”

Focus on the Family -järjestön haastattelussa huhtikuussa hän muisteli haluttomuuttaan kääntyä kristityksi: ”Minulla ei ollut muuta mahdollisuutta. Yritin jatkuvasti olla uskomatta, mutta en voinut välttää sitä. Jos olisin vain voinut sen välttää, olisin välttänyt. Kristinusko ei sopinut millään tavalla siihen maailmaan, jossa elin. Minun maailmassani kukaan ei ollut uskova.”

Tässä linkki Christianity Today -lehden artikkeliin (englanniksi).

Tässä linkki Fox News -kanavan televisiohaastatteluun (englanniksi).

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie