Syyttäjä vaatii saarnaaja Jalovaaralle vähintään kuuden kuukauden vankeutta

 

Pirkko Jalovaara.

Syyttäjä vaatii maallikkosaarnaaja Pirkko Jalovaaralle ja toiselle syytetylle vähintään kuuden kuukauden vankeutta rahankeräysrikoksesta. Jalovaara kiistää syyllistyneensä rikokseen.

Samasta rikoksesta syytteessä on myös Rukousystävät ry, jonka puheenjohtaja Jalovaara on. Helsingin käräjäoikeudessa on parhaillaan käynnissä Jalovaaran rahankeräysepäselvyyksiä käsittelevä oikeuden istunto.

Syyttäjän mukaan syytetyt ovat käyttäneet rahankeräyksellä saatuja varoja olennaisesti vastoin rahankeräysluvissa asetettuja ehtoja ja määräyksiä. Jalovaaraa ja hänen Rukousystävät-yhdistyksensä vastuuhenkilöihin kuuluvaa miestä syytetään vuosina 2009-2013 tapahtuneesta rahankeräysrikoksesta.

Dei, retroäijät, neliöb. 9.-15.7.

Jalovaara toimi Rukousystävät-yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana ja mies varapuheenjohtajana ja yhdistyksen taloushallinnosta vastaavana henkilönä.

Syytteen mukaan Rukousystävät ry:n keräämiä varoja ei ole käytetty ilmoituksen mukaisesti esirukoustapahtumiin eri puolilla maata tai rahalahjoituksiin, vaan rahoja on käytetty muun muassa yhdistyksen hallinnollisiin kuluihin ja palkkakuluihin.

Jalovaara ja yhdistyksen vastuuhenkilöihin kuuluva mies kiistävät syyllistyneensä rikokseen.

Puolustuksen mukaan yhdistys on kerännyt rahaa kahdella eri tavalla. Tilisiirtolomakkeissa rahalahjoituksen antaja on voinut valita kahdesta vaihtoehdosta. Ensimmäisessä on ilmoitettu kohde, johon raha menee, ja toisena vaihtoehtona on ollut lahjoittaa raha Jalovaaran rukoustyöhön.

STT/Radio Dei

 
Dei, retroäijät, artikkeliban 31.5.- (1/2)