Laukkanen: ”On kuin olisi vedetty viemäristä alas”

 

Aito avioliitto -kansalaisaloitetta puolustaneet kansanedustajat laittoivat viimeiseen asti persoonaansa ja näkemyksiään likoon eduskunnassa. Aloitteen kohtalo ratkeaa perjantain äänestyksessä.

– Varsinainen asia jää helposti taustalle, kun tunteet ovat pelissä, kansanedustaja Antero Laukkanen (kd) kommentoi tunnelmia lakivaliokunnan kokouksesta keskiviikkona.

Katso Antero Laukkasen haastattelu videolta alla.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Kokous ei tuonut yllätystä: valiokunta päätyi esittämään Aito avioliitto -kansalaisaloitteen hylkäämistä. Aloitteesta käydään torstaina keskustelu eduskunnan suuressa salissa ja perjantaina on edessä äänestys.

Aloitteelle suotiin periaatteessa mahdollisuus läpimenoon. Jos perjantain äänestys on lakiesitykselle suosiollinen, se voidaan vielä ensi viikon presidentin esittelyssä saattaa voimaan. Tässä tapauksessa aiemmin hyväksytty sukupuolineutraali avioliittolaki ei astuisi voimaan 1. maaliskuuta.

Aito avioliitto -kansalaisaloitteen läpimeno eduskunnassa on hyvin epävarmaa. Kansanedustajille aiemmin tehtyjen kyselyjen perusteella se ei saisi taakseen tarvittavaa enemmistöä.

Katso Antero Laukkasen haastattelu videolta.