Yleinen: Arvio: Joulun ihme valkokankaalla 

Sydänääniä korona-aikana -kirja on pandemian ja sosiaalisen median tuote

 
Mervi Viuhko esittelee Sydänääniä korona-aikana -hartauskirjaa.

Mervi Viuhko esittelee toimittamaansa, juuri painosta tullutta Sydänääniä korona-aikana -kirjaa. Virallinen kirjanjulkistus on 8. joulukuuta virtuaalisesti osoitteessa sansa.fi/tapahtumalive. Kuva: Mikael Viuhko.

Sydänääniä korona-aikana -hartauskirja sai alkunsa Facebook-ryhmässä pidetyistä puheenvuoroista.

Kun koronapandemia sulki keväällä ihmiset koteihinsa, myös seurakunnat ja muut kristilliset yhteisöt tarvitsivat uusia kohtaamisen tapoja. Otettiin digiloikkia.

Medialähetys Sanansaattajat loi maaliskuussa Facebookiin ryhmän, Sansa-yhteisön, jossa oli kuudesti viikossa Sydänääniä-nimisiä puheenvuoroja ja hartauksia. Näitä suoria lähetyksiä pitivät järjestön työntekijät ja vapaaehtoiset sekä eri tavoin medialähetystyössä mukana olevat, myös arkkipiispa.

Fida Neliöb. vkot 49-50. MJa

− Suosio yllätti, ja kuuntelijoilta nousi toive saada hartauksia myös kirjallisessa muodossa, niin että niitä voisi jakaa ystävillekin. Tästä syntyi idea hartauskirjasta, joka toimii hengellisenä varustuksena ja myös lahjana, Sansan verkostotoiminnan johtaja Mervi Viuhko kertoo.

Kirja jakautuu viiteen teemaan, joihin on koottu muun muassa hartauksia ja raamatunopetuksia, kertomuksia lähetystyöntekijöiden arjesta ja vapaaehtoisten polusta mukaan medialähetystyöhön. 176-sivuisessa teoksessa on 32 tekstiä yhteensä 27 puhujalta.

Sydänääniä korona-aikana -kirjan virtuaalinen kirjanjulkistus pidetään 8. joulukuuta kello 15 osoitteessa sansa.fi/tapahtumalive. Tilaisuudessa ovat mukana mm. kirjan toimittaja Mervi Viuhko ja muita kirjan tekijöitä, Sansan toiminnanjohtaja Arto Antturi sekä videotervehdyksen välityksellä arkkipiispa Tapio Luoma.

 
Sansa artikkeliban. 8.11.- MJa