Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Suviseurat järjestetään tänäkin vuonna virtuaalisena radiossa ja verkossa

 

Suviseurat oli tarkoitus järjestää tällä alueella Reisjärvellä. Kuva: Suviseurat

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen (SRK) johtokunta on tehnyt päätöksen Reisjärven Suviseurojen toteuttamisesta radiossa ja verkossa tulevana kesänä 2021. Suviseurat järjestetään alkuperäisen aikataulun mukaan 2.-5.7.2021.

Viime vuosina Suviseuroissa on käynyt noin 80 000 seuravierasta. Se on Pohjoismaiden suurin hengellinen kesätapahtuma, joka koronaviruspandemian vuoksi järjestetään tänäkin vuonna virtuaalisena radiossa ja verkossa. Radio- ja verkkoseurojen lähetyspaikkana toimii Reisjärven kristillinen opisto. Suviseurojen teemana on Herra, sinuun minä turvaan.

Suviseurat järjestetään SRK:n vuosikokouksen hyväksymän suunnitelman mukaan Reisjärvellä 2021, Lopella 2022, Kauhavalla 2023 ja Pudasjärvellä 2024. SRK selvitti myös mahdollisuutta siirtää edelleen vuodella eteenpäin Suviseurojen järjestelyvuoroja.

KRS Krito 10.-23.6.

– Keskustelujen jälkeen päädyttiin yhteiseen näkemykseen aikaisemmin hyväksytyn suunnitelman noudattamisesta. Uuteen siirtoon olisi liittynyt useita epävarmuustekijöitä, kuten solmitut aiesopimukset, lisäkulut ja yhteistyökumppanien omien suunnitelmien muuttuminen, SRK:n johtokunnan puheenjohtaja Matti Taskila toteaa.

Tulevan kesän seuroja on valmisteltu pitkään. Kenttäjärjestelyt ovat pitkällä ja taloudellinen panostus seurojen valmisteluihin on suuri.

– Yleisötapahtuman valmistelutyössä on vuosien 2019-2021 aikana syntynyt merkittäviä kustannuksia. Toiveemme on saada valtionhallinnon tukea kenttäseurojen peruuntumisen aiheuttamaan tappioon, toteaa SRK:n pääsihteeri Juha Kaarivaara.

– Viime vuoden tapaan tulevana kesänä Suviseuroja ja muita kesän suuria seuroja on taas mahdollista kuunnella Kesäseuraradion välityksellä Suomessa ja ulkomailla. Suviseurat säilyttää kansainvälisen luonteensa, koska puheita tulkataan monille kielille, SRK:n viestintäpäällikkö Harri Vähäjylkkä kertoo.

Kesäseuraradion FM- ja nettiradion lähetykset toteutetaan 30.6.–9.8.2021.