Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Surukirjasta Vuoden kristillinen kirja 2018

 

#Oman lapsen menettäminen on suurin pelko jokaiselle äidille ja isälle. Kirjan kertomukset antavat erilaisissa surun vaiheissa oleville peilin äärimmäisen menetyksen tarkasteluun mutta myös oven selviämisen toivoon”, Helsingin piispa Teemu Laajasalo perustelee valintaansa. Kuva: Kirkon kuvapankki/Markku Pihlaja

Eeva Peuran ja Tarja Tervahaudan toimittama Lapseni on poissa – kirja suruun on Vuoden kristillinen kirja 2018. Piispa Teemu Laajasalon valitsema voittajateos julkistettiin Helsingin Kirjamessuilla 28. lokakuuta.

Vuoden kristillinen kirja 2018 on Eeva Peuran ja Tarja Tervahaudan toimittama Lapseni on poissa – kirja suruun. Kirja on syntynyt vertaistueksi ja vierelläkulkijaksi suruprosessiin. Omakohtaiset kertomukset tarjoavat vertaistukea raskaan menetyksen kokeneille ja heidän läheisilleen. Oman tarinansa jakaa parikymmentä isää, äitiä, isovanhempaa ja sisarusta.

Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo valitsi voittajan, joka julkistettiin Helsingin Kirjamessuilla 28.lokakuuta 2018.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

”Tämä kirja on pieni ja suuri, kevyt ja raskas, kaunis ja karmea. Tekstit ovat yhtäältä lyhyitä, helppolukuisia ja nopeita ja toisaalta päivän pysäyttäviä, arkea häiritseviä ja rauhaa järkyttäviä.

Oman lapsen menettäminen on suurin pelko jokaiselle äidille ja isälle. Kirjan kertomukset antavat erilaisissa surun vaiheissa oleville peilin äärimmäisen menetyksen tarkasteluun mutta myös oven selviämisen toivoon”, Laajasalo perustelee valintaansa.

Teoksen on kustantanut Kirjapaja.

Voittaja palkittiin 2 000 euron rahapalkinnolla. Kristilliset kustantajat ry:n järjestämä kilpailu oli avoin kaikille kustantajille.