Suomen rippileireillä on vahvaa, kansainvälistä vetovoimaa – tänä kesänä niille osallistuu nuoria 27 eri maasta

 

Kansainvälisten rippileirien isoset kokoontuivat ennakkotapaamiseen toukokuussa Päiväkummun kurssikeskukseen. Kuva: Aleksi Murtojärvi

Lasten ja nuorten keskus sekä Suomen Lähetysseura järjestävät nyt ensimmäistä kertaa yhdessä kansainvälisiä rippileirejä. Kesän toinen leiri käynnistyy Orivedellä huomenna 28.6.2024.

Kahden toimijan yhteistyössä toteuttamille rippileireille matkaa tänä kesänä yhteensä 215 nuorta.

Kesän toinen rippileiri alkaa Päiväkummun kurssikeskuksessa 28. päivä kesäkuuta, kolmas leiri 16. heinäkuuta ja neljäs leiri 26. heinäkuuta.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Kansainvälisille leireille osallistuu paitsi suomalaisia myös tulijoita esimerkiksi Sveitsistä, Ruotsista, Italiasta, Puolasta, Maltalta, Belgiasta, useista Yhdysvaltojen osavaltioista, Kanadasta, Thaimaasta, Etelä-Koreasta, Kiinasta, Australiasta ja Arabiemiraateista.

– Ennakkoon tehdyn kyselyn perusteella osallistujat odottavat uusia kavereita ja hauskanpitoa, mutta myös keskusteluja uskosta ja uskonnosta sekä uusia kokemuksia, sanoo rippikoulua koordinoiva Kaisa Kahra Lasten ja nuorten keskuksesta.

Kansainväliset rippileirit kestävät Päiväkummussa kymmenen päivää ja päättyvät konfirmaatioon.

Kullekin leirille osallistuu 35–60 nuorta.

Kaksikielisissä rippikouluissa korostuvat globaalin vastuun teemat: sovinto, rauha ja ympäristö.

Kansainvälisillä rippikouluilla on pitkät perinteet

Suomen Lähetysseura on järjestänyt lähetysteemoihin ja musiikkiin keskittyviä rippileirejä Päiväkummussa vuodesta 1957 alkaen. Lähetysseuran rippikoulun on käynyt vuosittain satakunta nuorta.

Lasten ja nuorten keskus on puolestaan koonnut rippikouluihinsa ympäri maailmaa asuvia ulkosuomalaisia nuoria yli 30 vuoden ajan. Lasten ja nuorten keskuksen leireillä on käynyt vuosittain noin 140 nuorta, joista noin kaksi kolmasosaa on ollut ulkosuomalaisia.