Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Suomen Lähetysseura sulki VillageLife-internetpalvelun

 

Palvelu esitteli eri puolilla maailmaa sijaitsevia virtuaalisia nettikyliä, joiden kautta lahjoittaja saattoi lähettää avustuksia Lähetysseuran yhteistyökumppanien todellisiin kohteisiin.

VillageLife-palvelu avattiin tammikuussa 2005. Siinä oli kolme nettikylää: nepalilainen Rumakot, länsiafrikkalainen Maama ja eteläafrikkalainen esikaupunki Bolito. Kylillä ei ollut vastineita todellisuudessa, vaan niihin oli koottu työmuotoja maista, joissa Lähetysseura toimii.

Lahjoituksen perille meno näkyi nettikylässä heti: sairaalaan tai kouluun nousi seinää, sillanrakennus eteni, kaivot valmistuivat. Aasian tsunamikatastrofin jälkeen palveluun avattiin thaimaalainen Sirituban kylä, johon tulleet varat käytettiin katastrofiapuun ja jälleenrakentamiseen.

Fida Neliöb. vkot 49-50. MJa

– Nettipalvelujen tekniikka on muuttunut viiden vuoden aikana valtavasti. VillageLife ei enää toiminut. Se olisi pitänyt rakentaa kokonaan uudestaan, varainhankinnan päällikkö Silja Lehti perustelee palvelun sulkemista.

– Panostamme nyt toisenlaisiin lahjoitusmalleihin ja kiitämme kaikkia, jotka ovat lahjoittaneet kuluneiden vuosien aikana VillageLifen kautta. Lahjoitukset ovat auttaneet ihmisiä paremman elämän alkuun eteläisessä ja läntisessä Afrikassa, Nepalissa sekä Thaimaassa.

Lähetysseuran tiedottaja Paula Laajalahden mukaan VillageLifen kannattajat voivat lahjoittaa edelleen esimerkiksi osoitteessa onnenlahjat.fi.

– Kehitämme nyt tätä palvelua. Haemme tehtävään muun muassa koordinaattoria. Pyrimme siihen, että lahjoittaminen olisi selkeää ja helppoa.

VillageLife voitti huhtikuussa 2005 digimedialle suunnatussa Grand One -kilpailussa ”Paras kuluttajille suunnattu palvelu” -sarjan.

 

 
Artikkelibanneri perussanoma