Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Suomen Lähetysseura saa ensimmäisenä kirkon järjestönä kirkon ympäristödiplomin

 

Kuvassa senegalilainen nainen ja puuta säästävä liesi. Kuva liittyy Foundiougnen ruokaturvahankkeeseen. Kuva: Suomen Lähetysseura/Teija Laine

Kirkkohallituksen virastokollegio on myöntänyt Lähetysseuralle torstaina 7.3.2019 täysistunnossaan kirkon ympäristödiplomin ensimmäisenä kirkollisena järjestönä.

Diplomi on voimassa myöntämisen jälkeen neljä vuotta. Diplomi myönnetään kirkollisille toimijoille, jotka sitoutuvat ottamaan kirkon toimintoja varten laaditun ympäristöjärjestelmän käyttöön ja täyttämään sen kriteerit.

Diplomi sitouttaa Lähetysseuraa kehittämään toimintaa niin, että se toimisi entistä ympäristöystävällisemmin.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

”Otamme ympäristö- ja ilmastoystävällisyyden laajasti huomioon kaikessa työssämme, ja autamme myös kumppanimaitamme sopeutumaan ilmastonmuutokseen. Tämän avulla voimme tasata ilmastonmuutoksen vaikutuksia oikeudenmukaisesti”, sanoo Suomen Lähetysseuran hallintojohtaja Tarja Larmasuo.

Kirkon ympäristödiplomin myötä Suomen Lähetysseura sitoutuu muun muassa vähentämään ja kompensoimaan lentopäästöjään, nostamaan ympäristöystävällisten hankintojen osuutta ja parantamaan jätehuoltoa.

”Olemme hankkineet diplomin, koska meillä jokaisella on vastuu ympäristöstämme ja sen resurssien jakamisesta maailmassa. Ympäristöuhat koskettavat monesti pahiten kaikkein heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä”, Larmasuo toteaa.

Hän muistuttaa, että kaikkein köyhimmillä ei myöskään ole mahdollisuutta suojautua ilmastonmuutoksen negatiivisilta vaikutuksilta samalla tavalla kuin rikkaimmissa maissa. Samalla maailman hyvätuloisten ympäristöjalanjälki on monesti kaikkein suurin.

”Ympäristövastuu on siis olennainen tapa toteuttaa Lähetysseuran tehtävää ja osallistua ilmastonmuutoksen hillitsemiseen.”