Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Suomen katolisen kirkon pappienneuvosto uudistuu

 

Kuva: Pixabay

Helsingin katolisen hiippakunnan pappienneuvosto uudistuu, minkä seurauksena sen jäsenmäärä vähenee reilusti.

Kaikki papit ovat pitkään kuuluneet automaattisesti pappienneuvostoon Suomessa. Muualla maailmassa kyseinen käytäntö on harvinainen.

Nyt käytäntöä on päätetty muutta, koska pappien lisääntyvä määrä tekee käytännön lähes mahdottomaksi. Helsingin katolinen hiippakunta kattaa koko Suomen,  ja siihen kuuluu tällä hetkellä 30 pappia. Kirkon mukaan myös uskovien määrä on kasvanut hiippakunnassa merkittävästi.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Tämän takia Helsingin piispa Teemu Sippo on nyt uudistanut pappienneuvoston säännöt. Tästä lähtien neuvostoon kuuluu piispan lisäksi piispanneuvoston jäsenet sekä viisi pappien keskuudestaan valitsemaa jäsentä, minkä lisäksi piispa voi kutsua vielä yhden papin. Neuvoston toimikausi on viisi vuotta.

Ensimmäiseen uusien sääntöjen mukaisen pappienneuvostoon kuuluvat Teemu Sippo SCJ (piispa, puheenjohtaja), Rafal Czernia SCJ, Peter Gebara SCJ, Raimo Goyarrola, Cristiano Magagna, Ryszard Mis SCJ, Toan Tri Nguyen, Marco Pasinato, Manuel Prado, Gabriel Salmela OP ja Zenon Strykowski SCJ.

Henkilöt, joiden nimen perässä on lyhenne SCJ, kuuluvat Jeesuksen pyhän sydämen pappien veljeskuntaan (lat. Congregatio Sacerdotum a Sacro Corde Iesu). Lyhenne OP taas merkitsee, että henkilö on dominikaani (Ordinis Praedicatorum).