Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Suomen Ekumeenisen Neuvoston pääsihteeriksi Mayvor Wärn-Rancken

 

Suomen Ekumeenisen Neuvoston (SEN) pääsihteeri vaihtuu marraskuussa. Uudeksi pääsihteeriksi valittiin Neuvoston yleiskokouksessa 21.9.2020 TM Mayvor Wärn-Rancken.

Pääsihteerin tehtävänä on luotsata järjestöä yhdessä hallituksen ja henkilöstön kanssa.

”Kristillisten kirkkojen suhteet Suomessa ovat mainiot. Tähän tilanteeseen on keskeisellä tavalla vaikuttanut Suomen Ekumeenisen Neuvoston pitkäjänteinen työ. Hyvien suhteiden ylläpitämisessä ja yhteistyön kehittämisessä pääsihteerillä on merkittävä rooli”, SEN:n hallituksen puheenjohtaja arkkipiispa Tapio Luoma toteaa.

Ajatushautomo Kompassi Neliöb. 13.11.-10.12. MJa

Wärn-Rancken on toiminut Finlands svenska metodistkyrkanin pastorina vuodesta 1981 lähtien. Hän on toiminut myös piirikunnanjohtajana Finlands svenska metodistkyrkanissa ja Suomen metodistikirkossa vuosina 2011–2017.

Mayvor Wärn-Rancken seuraa pääsihteerin tehtävässä TT Mari-Anna Auvista, jonka viisivuotiskausi päättyy lokakuussa 2020.

Suomen Ekumeeninen Neuvosto (SEN) on maassamme toimivien kristillisten kirkkojen yhteistyöelin. Jäsenkuntaan kuuluu myös 28 kumppanuusjärjestöä. SEN on perustettu vuonna 1917 ja se on maailman vanhimpia kansallisia ekumeenisia neuvostoja.

Kirkon viestintä