Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Suomalainen ohjaamaan Nepalin väliaikaiskoulujen rakentamista

 

Kuva: Kirkonulkomaanapu.fi

Rakennusinsinööri Tuomas Väisänen lentää tänään tiistaina Nepaliin ohjaamaan ja valvomaan väliaikaisten koulujen rakentamista. Kirkon Ulkomaanapu rakentaa maahan kaikkiaan 300 väliaikaista koulutilaa.

-Alustavien suunnitelmien mukaan väliaikaisten koulutilojen rungot tehdään bambusta ja kattoina käytetään muovipressuja. Lähestyvä monsuunisadekausi tuo varmasti haasteita liikkumiseen ja materiaalien kuljetuksiin. Meidän pitää myös arvioida, miten koulutilat kestävät rankkoja sateita”, Väisänen sanoo.

Väliaikaiset koulutilat rakennetaan pahoin kärsineille Lalitpurin ja Bhaktrapurin alueille. Nepalin opetusministeriön mukaan maassa on tuhoutunut täysin tai osittain yli 6000 koulua. Tämä tarkoittaa sitä, että ainakin 900 000 lasta tarvitsee tukea koulunkäyntiään varten.

KRS Krito 10.-23.6.

Väisäsen työhön kuuluu tehtävänsä puolesta arvioida paikan päällä avustustarpeita, osallistua koulutilojen suunnitteluun, rakennusmateriaalien hankintaan ja laadun valvontaan, sekä rekrytoida ja opettaa paikallista työvoimaa. Väisänen on työskennellyt aiemmin Kirkon Ulkomaanavun palveluksessa Filippiineillä, niin ikään koulurakennusten parissa.

Lähde: Kirkon Ulkomaanapu