Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Spekulaatiot Heikan seuraajasta käyvät kuumina

 

Mikko Heikalle etsitään seuraajaa. Kuva: Markku Mattila

Espoon hiippakunnan piispa Mikko Heikka kertoi marraskuussa viime vuonna jäävänsä eläkkeelle ”hyvissä ajoin ennen vuotta 2012”. Seuraajaa etsitäänkin tällä hetkellä kuumeisesti.

Seurakuntalaisen saamien tietojen mukaan kaksi kirkkoherraa on jo ilmaissut kiinnostuksensa ehdokkuuteen. Mukaan on kysytty myös ainakin yhtä yllätysnimeä.

Mikko Heikka täyttää vuoden 2012 syyskuussa 68 vuotta. Hän totesi marraskuussa Radio Dein haastattelussa halunsa jättää piispan tehtävät jo selvästi ennen tuota ajankohtaa.

Seurakuntalaisen eri lähteistä saamien tietojen Heikan seuraajaksi on kysytty Savonlinna-Säämingin kirkkoherra Sammeli Juntusta. Juntusta voidaan pitää yllätysnimenä, jolla on seurakuntatuntemuksen lisäksi vahva yliopistoteologin tausta. Hän on tullut tunnetuksi myös kirkolliskriittisistä kirjoistaan.

KRS Krito 10.-23.6.

Tiettävästi Espoon piispanvaaliin ovat jo alustavan suostumuksensa antaneet Leppävaaran kirkkoherra Kalervo Salo ja Seinäjoen kirkkoherra Tapio Luoma.

Luonteva nimi piispaehdokkaana olisi Helsingin yliopiston dogmatiikan professori Miikka Ruokanen, joka hävisi vain täpärästi arkkipiispanvaalin Kari Mäkiselle maaliskuussa 2010.

Spekulaatiossa on mainittu myös piispainkokouksen sihteeri Jari Jolkkosen, Helsingin tuomiorovasti Matti Poutiaisen, Nurmijärven perheasiain neuvottelukeskuksen johtavan perheneuvojan Heli Pruukin, Kauniaisten kirkkoherra Mauri Vihkon, kirkon koulutuskeskuksen johtaja Kari Kopperin ja Espoon tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra Antti Kujanpään nimet. Todennäköisesti ehdolle tulee myös joku pääkaupunkiseudun naiskirkkoherroista.