Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Sley:n lähetyskurssille hakemustulva

 

Sley on viime aikoina leimattu fundamentalistiseksi liikkeeksi ja määrärahatkin on lakkautettu. Lähetysintoa se ei kuitenkaan ole latistanut sillä lähetyskurssille on saapunut ennätysmäärä hakemuksia.

– Negatiivisen julkisuuden seurauksena ihmiset ovat havahtuneet siihen, että Sley keskittyy nimenomaan perinteiseen lähetystyöhön eli evankeliumin levittämiseen sekä diakoniaan, toteaa lähetyskoulutus- ja aluekoordinaattori Sirkka-Liisa Huhtinen Sanasaattaja -lehdessä.

Perinteisesti lähetyskurssit on järjestetty yhdessä jonkun toisen lähetysjärjestön kanssa. Lähetyskursseille on yleensä ollut vaikea löytää hakijoita.

– Perinteinen lähetystyö näyttää nyt kiinnostavan eri-ikäisiä kristittyjä. Taso on korkea ja valitettavasti hyviäkin hakijoita joutuu jättämään tämän kurssin ulkopuolelle. Kurssille otetaan yhteensä 12 lähetyskandidaattia, Huhtinen kertoo.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Huhtinen uskoo, että innostuksen taustalla voi olla suurempi hengellinen liikehdintä, joka johtuu kirkon murroksesta ja klassisen kristinuskon vastaisista lausunnoista kirkon taholta.

– Ihmiset joutuvat mietimään uudelleen vakaumustaan sekä sitä, millaista kristinuskoa he itse edustavat ja kannattavat, Huhtinen arvioi.

Huhtinen kertoo, että Sleyn määrärahojen leikkaamisen myötä vapaaehtoisen kannatuksen tarve kasvaa, jotta kaikki lähetiti saadaan kentälle töihin.

 
artikkelibanneri Uusi Tie