Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Sleyn, Fidan ja Sekl:n lähetit tavoitettu Keniassa

 

Suomalaisten lähetysjärjestöjen työntekijät Keniassa Nairobissa on tavoitettu. Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys (Sley) kertoo nettisivullaan, että kaikki järjestön Kenian-lähetit oli tavoitettu sunnuntaiaamuun mennessä. Läheteistä kuusi asuu pääkaupungissa Nairobissa. Lisäksi kaupungissa asuu kolme Sleyn lähettien lasta.

Myös Fidan ja helluntaiseurakuntien kaikki Nairobissa asuvat työntekijät on tavoitettu, ja kaikki ovat turvassa, kertoo Fida uutissivustollaan. MAF:n työyhteydessä toimiva Kansanlähetyksen lähettiperhe on myös ilmoittanut olevansa turvassa. He olivat olleet ostoskeskuksessa tuntia ennen välikohtausta.

Lauantai-iltapäivänä ulkomaalaisten suosimassa Westgaten ostoskeskuksessa Nairobissa tehtiin aseellinen hyökkäys. Kenian viranomaisten mukaan iskussa on kuollut jo ainakin 59 ihmistä ja haavoittuneita on 175. Lisäksi hyökkääjät ovat ottaneet panttivankeja. Piiritystilanne jatkuu yhä.

Hyökkäyksessä kuolleiden ja haavoittuneiden joukossa on kerrottu olevan kenialaisten lisäksi ainakin Yhdysvaltain, Britannian, Ranskan ja Kanadan kansalaisia. Iskun tekijäksi on ilmoittautunut somalialainen al-Shabaab-ryhmä. Tekijöillä on uutistoimistojen mukaan yhteyksiä terroristijärjestö al-Qaidaan. Islamistikapinalliset iskivät kenialaiseen ostoskeskukseen kostoksi siitä, että Kenia on sekaantunut Somalian asioihin.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

– Pyydämme muistamaan esirukouksin tuon tilanteen selviämiseksi ja erityisesti niitä uhreja ja omaisia, joita tämä hirmuteko on koskenut, Sleyn lähetysjohtaja Pekka Huhtinen kehottaa.

Fidan hanketyöntekijä Mika Jokivuori asuu perheineen noin kymmenen kilometrin päässä Westgate-ostoskeskuksesta.

– Käymme siellä melko usein, viimeksi torstaina. Siellä on ruokakauppoja, erikoisliikkeitä, kahviloita ja ravintoloita. Lisäksi siellä on hyvä hammaslääkäriasema, jossa lapsemme käyvät hammaslääkärissä.

Verinen hyökkäys sattui aikaan, jolloin ostoskeskuksessa oli paljon ihmisiä viikonloppua viettämässä ja ostoksia tekemässä. Ostoskeskuksessa vietettiin lastenpäivän tapahtumaa, joten paikalla oli etenkin lapsiperheitä.

– Saimme puhelinsoiton eräältä suomalaiselta, joka oli ajamassa Westgaten lähistöllä. Hän sanoi, että jotain outoa on tapahtumassa. Soitin kaikki Fidan työntekijät läpi ja varmistin, että kukaan ei ole ostoskeskuksessa, kertoo Jokivuori.

– Moni meistä joutuu tekemään töitä olosuhteissa, joissa joudumme hyväksymään jatkuvan vaaran läsnäolon, Jokivuori kuvailee.