Elämäntaito: Tuore tutkimus paljastaa: Pojat aiempaa uskonnollisempia, tytöt voivat huonosti ja etääntyvät uskonnosta Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Sley perustaa luonnonsuojelualueen Karkkuun

 

Kuva: Matti Rusama

Sleyn eli Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistys ry:n ensimmäinen luonnonsuojelualue perustetaan Karkkuun.

Kyseessä on Karkun evankelisen opiston omistama noin 6,3 hehtaarin määräala, joka sijaitsee opiston lähellä junaradan ja Riippiläntien välissä.

          Mäkipään metsäksi nimetty alue kasvaa pääosin varttunutta metsää. Olemme keväästä lähtien selvittäneet, mitä metsälle olisi ekologisesti ja taloudellisesti järkevintä tehdä, opiston rehtori Marja Koskenniemi kertoo. Vaihtoehtoina olivat niin metsäalueen myyminen, uudistushakkuu kuin luonnonsuojelualueen perustaminen.

Perheniemi neliöb. vko 48. MJa

Aloitteen metsän rauhoittamisesta luonnonsuojelualueeksi teki keväällä Karkun evankelisen opiston henkilökunta, mutta asia vaati toteutuakseen paljon selvittelytyötä. Kun opiston johtokunta sai tiedon ELY-keskukselta, että metsäalue on mahdollista suojella, se esitti asiaa Sleyn hallitukselle, joka päätti virallisen hakemuksen tekemisestä.

          Prosessi oli pitkä, mutta eilen saatua päätöstä kannatti odottaa. Luonnonsuojelualueen perustaminen on merkittävä asia niin opiston, Karkun kuin koko Sleynkin kannalta.

ELY-keskuksen tekemän päätöksen perusteluissa todetaan, että Mäkipään metsä täyttää Etelä-Suomen monimuotoisuuden toimintaohjelma METSON luonnontieteelliset valintaperusteet eli on niin edustava ja arvokas, että sen suojelu voidaan katsoa luonnon monimuotoisuuden kannalta tarpeelliseksi.

          Karkun luonto ja metsät ovat opistolle tärkeä asia ja nyt voimme omalta pieneltä osaltamme olla mukana säilyttämässä niitä jälkipolville, Koskenniemi iloitsee.