Sley järjestää oman lähetyskurssin vuosien tauon jälkeen

 

Maamme neljänneksi suurimman luterilaisen lähetysjärjestön työntekijät ovat viime vuosina saaneet koulutuksensa muiden lähetysjärjestöjen kursseilla.

Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (Sley) järjestää oman lähetyskurssin ensimmäistä kertaa sitten 1990-luvun.

Sleyn lähettikoulutus- ja aluekoordinaattori Sirkka-Liisa Huhtisen mukaan omin painotuksin toteutettava koulutus tuli ajankohtaiseksi, kun järjestössä päätettiin kouluttaa isompi joukko lähettejä samalla kertaa. Koulutuksella halutaan varautua kentältä kotimaahan palaavien työntekijöiden korvaamisiin ja mahdollisiin uusiin avauksiin.

Pipliaseura Neliöb. 8.-14.4.

– Ajatuksena on kouluttaa lähettejä reserviin muutamaksi vuodeksi. Lähettimäärämme on viime vuosina ollut noin 30. Tarkoituksena on pitää määrä vähintään samalla tasolla jatkossakin, Huhtinen kertoo.

Myös lähetystyöhön lähtemisestä kiinnostuneiden ihmisten yhteydenotot herättelivät lähetysjohtoa oman kurssin järjestämiseen.

– Kiinnostus lähetystyötä kohtaan näyttäisi jopa kasvaneen evankelisen liikkeen piirissä, Huhtinen arvioi.

Nyt päätetty kurssi toteutetaan vuoden 2012 aikana yhdessä Karkun evankelisen opiston kanssa. Kurssille valitaan kaksitoista opiskelijaa.

Lähettimäärällä mitattuna järjestön suurimmat työalueet ovat Japani ja Kenia.

Yksityishenkilöiden lahjoitukset kasvaneet

Sleyn lähetystyön taloudellisena erityishaasteena on ollut useiden luterilaisten seurakuntien päätökset lopettaa kokonaan tai vähentää lähetyskannatuksen kanavoimista naispappeuden vastustamisesta tunnetun järjestön kautta. Toistaiseksi työtä ei ole kuitenkaan tarvinnut supistaa, kiitos yksityishenkilöiltä tulevan kannatuksen kasvun.

– Ihmiset ovat kokeneet järjestön taloudellisen syrjimisen vääryydeksi. Monet ovat sanoneet, että he haluavat itse olla tukemassa Sleytä, jos seurakunnat tekevät tällä tavalla, Huhtinen kertoo.

– Ennen muuta kiitos kuuluu Jumalalle.

Luterilaisella kirkolla oli vuoden vaihteessa yhteensä 356 lähetystyöntekijää. Määrä on ollut loivassa laskussa viime vuosina.