Simo Peuraa pidetään piispakunnan hiljaisena miehenä – kuuntele miten väistyvä Lapuan piispa vastaa

 

Simo Peura vieraili keskiviikkoaamuna viimeistä kertaa Radio Dein Pisipan kyselytunti -lähetyksessä. Kuva: Ariel Neulaniemi

– Kun virkaan tulin, niin minulla oli kielteisiä kokemuksia median toimintatavoista, tunnustaa helmikuussa eläköityvä piispa Simo Peura. Piispan kyselytunnilla hän paljasti, mitä näkemyksille piispavuosien aikana tapahtui.

Radio Dein ja Kotimaan Piispan kyselytunnilla vieraili tänään keskiviikkona viimeistä kertaa Lapuan hiippakunnan väistyvä piispa Simo Peura.

Piispan kyselytunnilla Peuralta kysyttiin, onko piispakunnan keskuudessa ”ilovajetta”, kuten emerita-piispa Irja Askola tuoreessa elämäkertateoksessaan esittää.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

– Minun mielestäni piispojen keskustelut ovat olleet asiallisia keskusteluja, jossa on yhteistä pohdintaa harjoitettu – minusta myös hyvässä hengessä. Omalta osaltani en voi sanoa, että se olisi ollut ilotonta yhdessäoloa. Me ihmiset olemme erilaisia, enkä missään tapauksessa halua lähteä kenenkään kokemusta kiistämään.

Lähetyksessä Simo Peura paljasti myös, millainen maine hänellä on muiden piispojen keskuudessa ollut.

Suorassa Piispan kyselytunti -lähetyksessä kysymyksiä esittivät Ilkka-Pohjalaisen toimittaja Virpi Niemistö, Sana-lehden päätoimittaja Heli Karhumäki, Kotimaa-lehden päätoimittaja Mari Teinilä sekä kyselytuntia moderoiva Ariel Neulaniemi.

Kuuntele Piispan kyselytunti [Radio Dei 29.9.2021]

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)