Seurakuntien Holy Water Barista tuli hitti Qstockissa

 

Qstock 2019, Oulun seurakuntien teltta Holy Water Bar 26.7.2019. Kuvaaja: Kirsi Schali

Oulun ev.lut. seurakuntien teltta nousi viime viikonloppuna Qstockin festivaalialueelle jo yhdennentoista kerran kohtaamis- ja levähdyspaikaksi festarikansalle.

Tänä vuonna telttaan avattiin ensimmäistä kertaa Holy Water Bar, jonka tiskiltä tarjottiin maksuttomia vesipohjaisia drinkkejä. Vesibaari oli seurakunnan mukaan todellinen menestys: drinkkejä tarjoiltiin 4 000 kappaletta. Suosikkidrinkkejä olivat greipinmakuinen Sintonic, limenmakuinen King Of Juice ja omenanmakuinen Kielletty Hedelmä.

Idea vesibaariin tuli seurakuntapastori Salla Auterevuosittaelta ja nuorisotyönohjaaja Jouni Heikinheimolta. Idea syntyi halusta tarjota festivaalikävijöille jotain syötävää tai juotavaa. Vesi valittiin baarin teemaksi kristillisten merkitystensä vuoksi.

IK-opisto vuosisop.,vko3-4, neliöb,MJa

– Vesi on suojellut meitä jo kohdussamme, ja kasteen vesi kantaa läpi elämän. Raamatun sanojen mukaan, joka tästä lähteestä juo, ei ole koskaan janoinen, Autere kertoo.

Drinkkien tarvikkeita jouduttiin hakemaan kaupoista lisää useaan otteeseen suuren suosion vuoksi. Festarikansa antoi vesibaarille runsaasti kiitosta, ja ideaa kehuttiin tuoreeksi ja hauskaksi.

Autereen mielestä on tärkeää, että seurakunta on siellä, missä seurakuntalaisetkin ovat. Festareilla käy noin 35 000 ihmistä, ja Autereen mukaan seurakunnan teltta voi olla ainoa kerta koko vuoden aikana, kun nämä ihmiset tapaavat seurakunnan edustajia.