Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Seurakuntavaalit 2018: Usko ja yhteys -verkosto yhdistää evankeliointia ja lähetystyötä kannattavia kristittyjä

 

Kuvakaappaus Usko ja yhteys -verkoston verkkosivuilta

Usko ja yhteys -verkosto kokoaa yhteen samojen arvojen takana seisovia seurakuntavaaliehdokkaita syksyn vaaleihin. Seurakuntavaalit pidetään 18.11.2018. Verkoston verkkosivut avatutuivat tänään.

Edellisissä seurakuntavaaleissa ensiaskeleensa ottaneen verkoston sivuilla uskojayhteys.fi kerrotaan: ”Tulemme eri seurakunnista, eri herätysliikkeistä ja eri elämäntilanteista. Meitä yhdistää rakkaus kirkkoamme kohtaan ja se, että haluamme jättää tuleville sukupolville kirkon, joka rohkeasti julistaa evankeliumia Jeesuksesta syntien sovittajana ja pitää kiinni Raamatun Sanasta.”

Usko ja yhteys -verkoston mukaan Jumalan hyvä sanoma, evankeliumi on kaikkia varten. Seurakunnan tehtävä on välittää evankeliumia ja rakentaa yhteyttä sekä Jumalaan että lähimmäisiin. Verkosto periaatteet kiteytetään kuuteen teesiin:

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.
  1. Raamattu ohjeeksi
  2. Seurakunta eläväksi
  3. Evankeliumi leviäväksi
  4. Ihmiset kohdatuiksi
  5. Perhe kestäväksi
  6. Rakkaus toimivaksi

Seurakuntavaalien ehdokkuudesta kiinnostuneet ja verkoston arvot jakavat kristityt voivat ilmoittaa kiinnostuksestaan uskojayhteys.fi -verkkosivun lomakkeen kautta. Verkoston yhdyshenkilö yhdistää hänet samat arvot jakavan listan kanssa omassa kotiseurakunnassa. Äänestäjät puolestaan voivat etsiä sivustolta samojen arvojen mukaan toimivia ehdokkaita.

 

Seurakuntavaalit järjestetään marraskuussa 2018 teemalla Minun kirkkoni. Seurakuntavaalit ovat paikalliset vaalit, jotka järjestetään neljän vuoden välein. Vaaleissa valitaan luottamushenkilöt noin 400 seurakuntaan. Ehdokkaita vaaleissa on yhteensä noin 20 000 ja päättäjiä valitaan noin 9 000. Vaaleissa valitut luottamushenkilöt pääsevät päättämään muun muassa lähetysmäärärahojen jakamisesta.

Usko ja yhteys -verkoston tavoitteena on saada jokaiseen seurakuntaan kaikenikäisiä, erilaisissa elämäntilanteissa eläviä ja useita aloja edustavia luottamushenkilöitä, jotka antavat kokemuksensa ja näkemyksensä seurakunnan käyttöön. Seurakuntavaalit ovat edelleen ainoat valtakunnalliset vaalit, joissa 16-vuotialla on äänioikeus.

Lisätietoja: uskojayhteys.fi