Seurakuntavaalien vaalikoneella jo yli 200 000 käyttäjää

 

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys on käynnistynyt viime vaaleja vilkkaammin.

Seurakuntavaalien vaalikoneella on vieraillut jo yli 200 000 käyttäjää. Vaalikone avattiin lokakuun 25. päivänä, ja sivulatauksia on puolessatoista viikossa kertynyt yli kaksi miljoonaa.

– Kaikki suuret seurakunnat ja seurakuntayhtymät ovat ottaneet yhteisen vaalikoneen käyttöön. Tuusulassa on käytössä oma vaalikone. Seurakunnat ovat voineet muokata valmiita kysymyksiä tai jättää osan niistä pois, kertoo verkkoviestintäpäällikkö Sami Kallioinen kirkon tiedotuskeskusesta.

Vaalikone on ensimmäistä kertaa näin laajasti käytössä seurakuntavaaleissa. Edellisissä vaaleissa neljä vuotta sitten osa suurista seurakuntayhtymistä käytti vaalikonetta.

Pipliaseura Neliöb. 8.-14.4.

– Ilahduttavaa on, että keskimäärin kävijät vierailevat noin kymmenellä sivulla ja käyttävät aikaa ihmisiin ja asioihin perehtymiseen kymmenkunta minuuttia. Kun kävijä on ensin täyttänyt oman lomakkeensa, hän saa listan ajatuksellisesti häntä lähinnä olevista ehdokkaista. Moni tutkii tarkkaan, keitä hänelle on tarjottu ja mitä nämä ajattelevat asioista, Sami Kallioinen kuvaa.

Vaalikoneen merkitys seurakuntavaaleissa on erityisen tärkeä siksi, että monilla listoilla on varsin erilaisia ihmisiä. Vaalikone on oikeastaan ainoa väline saada selvää sekä oman ehdokkaan ajattelusta että muiden samalla listalla olevien henkilöiden näkemyksistä.

– Eduskuntavaaleissa kampanjoivat sekä ehdokkaat että puolueet. Peli on varsin selkeää. Kuntavaaleissa mukaan tulee paljon paikallisia teemoja, jotka sekoittavat yhteisiä linjauksia. Seurakuntavaalit ovat teemoiltaan kaikkein hankalimmat, koska listat ovat varsin kirjavia, arvioi Kallioinen.

Vaalikone on auki marraskuun loppuun asti, joten kiinnostuneet voivat tarkistaa, millaista väkeä oman tai naapuriseurakunnan luottamuselimiin valittiin.

Ennakkoäänestys on jatkunut vilkkaana

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys on käynnissä tämän viikon perjantai-iltaan asti. Ennakkoon voi äänestää missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa ympäri Suomen riippumatta kotiseurakunnasta. Varsinaiset vaalipäivät ovat 14.11. ja kaksipäiväisissä vaaleissa myös 15. 11. Tuolloin äänestetään omassa seurakunnassa.

Ennakkoäänestys on jatkunut vilkkaana myös tiistaina eri puolilla Suomea.

Seurakuntavaalien vaalikone löytyy osoitteesta www.seurakuntavaalit.fi

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)