Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys on alkanut vilkkaasti

 

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys käynnistyi vauhdikkaasti maanantaina. Monissa suurissa kaupungeissa ennakkoäänestäjien määrä oli reippaasti suurempi kuin edellisvaalien ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä.

Helsingissä 2700 henkilöä kävi äänestämässä ennakkoon maanantaina. Määrä on lähes kaksi kertaa enemmän kuin neljä vuotta sitten. Monet kertoivat äänestävänsä seurakuntavaaleissa ensimmäistä kertaa.

Espoossa 2160 espoolaista kävi äänestämässä ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä. Edellisissä vaaleissa ensimmäisenä päivänä äänestäjiä oli yli 600 vähemmän. Ennusteen mukaan Espoon äänestysprosentti saattaa nousta lähelle 15 prosenttia, kun se neljä vuotta sitten oli noin 10 prosenttia.

Myös Tampereella oli vilkasta. Maanantaina 1868 tamperelaista antoi äänensä, kun syksyn 2006 vaaleissa äänimäärä oli 413 ääntä vähemmän ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä.
Vantaalla äänesti maanantaina noin 1300 äänestäjää, mikä on noin 600 äänestäjää enemmän kuin neljä vuotta sitten. Turussa äänesti 2056 seurakuntalaista mukaan lukien ruotsalaisen seurakunnan äänestäneet. Vertailuluku neljän vuoden takaa on 1466.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Oulussa ja Yli-Iissä ensimmäisen päivän äänisaalis oli 1267, kun neljä vuotta sitten lukema oli hieman pienempi, 1226.

Kouvolan seurakuntayhtymän alueella ennakkoäänestyksen ensimmäinen päivä keräsi 600 äänestäjää uurnille. Yhtymään kuuluvassa Kuusankosken seurakunnassa äänimäärä kolminkertaistui vajaaseen kahteensataan.

Ennakkoon voi äänestää missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa ympäri Suomen kotiseurakunnasta riippumatta. Esimerkiksi helsinkiläinen voi äänestää työmatkallaan Oulussa. Eilen alkanut ennakkoäänestys jatkuu perjantai-iltaan saakka.

Ennakkoäänestyspaikat voi tarkistaa verkosta osoitteesta seurakuntavaalit.fi/ennakkoaanestys. Sopivan ehdokkaan löytämisessä auttaa vaalikone osoitteessa seurakuntavaalit.fi/vaalikone. Ehdokkaat löytyvät myös osoitteesta seurakuntavaalit.fi/ehdokkaat.

Ennakkoäänestyspaikkoja on lähemmäksi 3000, muun muassa oppilaitoksissa, ostoskeskuksissa ja sairaaloissa. Oppilaitoksissa äänestyspaikkoja on reilut 300.

Äänestäjän pitää todistaa henkilöllisyytensä ajokortilla, passilla tai poliisin myöntämällä henkilökortilla. Jos äänestäjä on 16-17-vuotias, voi hän todistaa henkilöllisyytensä myös kuvallisella opiskelijakortilla tai mopokortilla.

 
Artikkelibanneri perussanoma