Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Seurakuntalaisen uutisten kommentointi suljetaan

 

Seurakuntalainen.fi sulkee uutisten kommentointimahdollisuuden toistaiseksi. Näin vapautetaan resursseja moderoinnista uutistuotantoon.

Päätoimittaja Petri Vähäsarjan mukaan Seurakuntalainen keskittyy entistä enemmän uutis- ja blogisivustoksi.

– Internetin keskustelupalstoilla on paljon asiatonta kommentointia sekä trolleja, jotka häiriköivät tahallaan keskusteluissa. Keskustelun pitäminen asiallisena vaatii siis aktiivista moderointia. Seurakuntalaisessa haluamme keskittyä entistä enemmän uutistuotantoon ja blogeihin.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Kommentointi lopetetaan toistaiseksi, ja nytkin se on mahdollista avata yksittäisen uutisen yhteydessä.

– Toivomme myös jatkossa, että sivustomme lukijat osallistuvat sivuston kehittämiseen. Sivustosta ja sen uutisista voi antaa palautetta ja meille voi lähettää juttuvinkkejä osoitteeseen toimitus(at)seurakuntalainen.fi, Vähäsarja kertoo.

Uutisten kommentoinnin sulkeminen on suunta, johon monet uutistuottajat ovat viime vuosina kulkeneet. Journalisti-lehden (12/2015) mukaan Yle avaa vain harvat artikkelit keskusteluille ja kehittää muita vuorovaikutuksen kanavia. Nyt.fi sulki kahdeksi viikoksi kaiken keskustelun, jonka jälkeen se eriytti kommentit yksittäisistä uutisista aiheperusteisiksi keskusteluartikkeleiksi. Uutistoimisto Reuters sallii keskustelut vain mielipidekirjoitusten yhteydessä.

– Jokainenhan voi kommentoida uutista jollain foorumilla, vaikka se ei juuri Seurakuntalaisen sivuston puitteissa onnistuisikaan. Facebookista on jo tullut tällainen päivän puheenaiheiden kommentointialusta, Vähäsarja toteaa.

 
artikkelibanneri Uusi Tie