Seurakuntalainen.fi 10 vuotta – ”Sitä seurataan ja siihen luotetaan”

 

Seurakuntalainen.fi-sivuston ensimmäinen päätoimittaja Kai Kortelainen ja nykyinen päätoimittaja Sari Savela.

Kristillisten medioiden yhteinen uutissivusto Seurakuntalainen.fi on vuosien varrella laajentunut ja kasvattanut suosiotaan. Vuonna 2019 sivuston kävijämäärä oli kaikkien aikojen suurin.

Seurakuntalainen.fi täyttää 10 vuotta 1. helmikuuta 2020. Useat kristilliset mediatalot yhdistivät voimansa kymmenen vuotta sitten perustamalla Seurakuntalainen.fi-uutissivuston, jossa seurataan erityisesti kristinuskoon liittyviä teemoja sekä tarkastellaan yhteiskunnallisia aiheita kristillisten arvojen näkökulmasta. Vuosien varrella sivusto on saanut monta uutta yhteistyökumppania ja se on laajentanut juttupohjaa myös esimerkiksi ihmissuhteita ja elämäntaitoa käsitteleviin artikkeleihin.

Kesäkuusta 2016 sivuston päätoimittajana on toiminut Sari Savela.

Sansa 1kk vuosisop1

– Tehtävä on ollut innostava näköalapaikka suomalaisen kristillisen median kentällä.

– Pidän myös tehtävään liittyvästä yhteiskristillisestä lisämausteesta. Kristittyjen välistä yhteyttä on tärkeää vaalia ja Seurakuntalainen.fi tarjoaa tähän yhden tärkeän foorumin, Savela sanoo.

– Seurakuntalainen on ensisijaisesti uutisverkkosivusto, mutta samaan aikaan se tarjoaa myös muita lukijoita kiinnostavia juttuja, kuten elämäntaitoon ja ihmissuhteisiin liittyviä artikkeleita, henkilöhaastatteluja, lähetystyöstä kertovia artikkeleita, yhteiskunnallisia ilmiöitä ja tapahtumia analysoivia tekstejä ja niin edelleen.

Kristilliselle sisällölle tilausta

Sari Savela kertoo, että Seurakuntalainen.fi-sivuston kävijämäärät ovat kasvaneet tasaisesti.

– Vuonna 2017 kävijämäärät kasvoivat jopa 40 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Viime vuonna kävijämäärä oli kaikkien aikojen suurin, lähes 615 000 ihmistä vieraili sivustolla.

Seurakuntalaisen rooli on Savelan mukaan nykyään vielä tärkeämpi kuin 10 vuotta sitten.

–  Sitä seurataan ja siihen luotetaan. On monia teemoja ja aiheita, joista muut mediat eivät kirjoita tai kirjoittavat vain tietystä näkökulmasta. Seurakuntalainen täydentää sitä aukkoa, joka sekulaari medioilta jää.

Sivuston ensimmäinen päätoimittaja, Radio Dein ohjelmajohtaja Kai Kortelainen kertoo iloitsevansa ja olevansa vähän ylpeäkin siitä, että Seurakuntalainen.fi on noussut yhdeksi johtavista ja monipuolisimmista kristinuskoon pureutuvista medioista.

–  Laajapohjaisen verkkomedian perustaminen vuosikymmen sitten oli viisas ratkaisu. Median murros on osoittanut, että alati kehittyvät digisisällöt ovat tulleet jäädäkseen.

– Sivuston suosio kertoo siitä, että kristinuskoa ja hengellisyyttä käsittelevät asiat kiinnostavat yhä monia suomalaisia, minkä vuoksi ne ansaitsevat tulla käsitellyksi ajassa kiinni elävässä digimediassa, Kortelainen sanoo.

Seurakuntalainen.fi-sivuston kustantajat ovat Perussanoma Oy ja Radio Dei. Julkaisuyhteistyökumppaneita kustantajien ohella ovat Aikamedia Oy, IRR-TV, Kustannus Oy Uusi Tie, Medialähetys Sanansaattajat ja Päivä Oy.

Lisäksi seurakuntalaisen yhteistyöverkostossa on neljä järjestökumppania, jotka ovat Lähetysyhdistys Kylväjä, Open Doors, Parempi avioliitto ry ja Suomen Pipliaseura uutena.