Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Seurakunta muistutti sateenkaaren merkityksestä

 

Sateenkaari symboloi Raamatussa lupausta, helluntaiseurakunta muistutti pyhäinpäivänä. Kuva: freeimages.com

Moni kristitty on hämmentynyt Suomessa vallitsevasta keskusteluilmapiiristä, pastori Kari Ketoja totesi.

Kotkan helluntaiseurakunta otti kantaa perheiden, lasten ja perinteisen avioliiton puolesta järjestämällä Sateenkaaren tuolla puolen -jumalanpalveluksen pyhäinpäivänä.

– Tavoitteena oli kertoa siitä, että sateenkaari on oikeasti Jumalan lupauksen ja liiton merkki. Se viestii ennen kaikkea turvallisuutta ja luottamusta Jumalaan, oikeaa hyvinvointia, Kotkan helluntaiseurakunnan johtava pastori Kari Ketoja kertoi.

KRS Krito 10.-23.6.

– Halusimme muistuttaa kaikkia, että onnellisuutta ei voi saada itsekkäästi omia haluja täyttämällä. Tarkoitus ei ollut provosoida tai tuomita – ellei ajatella, että kristillisten arvojen esillä pitäminen olisi sitä.

Tilaisuudella pyrittiin rohkaisemaan ja varustamaan heitä, jotka haluavat pitäytyä Raamatun arvomaailmassa.

– Halusimme antaa eväitä kiihkottomasti ja muita tuomitsematta kohdata näitä asioita. Moni on hämmentynyt tällä hetkellä Suomessa käytävästä keskustelusta.

Seurakunnassa oli varauduttu myös ympäristön mahdollisiin kielteisiin reaktioihin teematilaisuuden takia. Sellaisia ei kuitenkaan kuultu. Seurakunta sai rohkaisevaa palautetta siitä, että nosti asian esille ja antoi työkaluja asian käsittelemiseen.