Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Seurakunta järjestää ilmaisen valokuvauksen työnhakijoille

 

Tikkurilan seurakunta järjestää työnhakijoille ilmaisen valokuvauksen tänään torstaina. Tilaisuuden tarkoitus on mahdollistaa työnhakijoille ammattikuvaajan ottaman valokuvan saaminen oman työhakemuksen tai ansioluettelon liitteeksi.

Jo viime vuonna hyvän vastaanoton saanut tempaus täyttyi tänä vuonna ilmoittautumisista nopeasti.
– Valitettavan suurelle osalle valokuvaukseen haluavista jouduimme sanomaan, että ikävä kyllä, päivä on jo täynnä, seurakunnan nuorten aikuisten pappi Satu Huttunen kertoo.

Omat arkiset lahjat hyötykäyttöön muiden auttamiseksi

Valokuvattavia on päivän aikana tulossa 16, joista jokaiselle on varattu henkilökohtainen 15 minuutin kuvausaika. Idea ilmaiseen, seurakunnan nuorten tiloissa järjestettävään valokuvaukseen lähti kuvaaja Nani Härköseltä, joka toivoi voivansa käyttää erityisosaamistaan ihmisten auttamiseksi seurakunnan kautta. Kuvaajan ennestään tuntenut Huttunen tarttui ideaan heti ja päätti lähteä toteuttamaan sitä. Viime keväänä järjestettyyn ensimmäiseen valokuvauspäivään tuli seitsemän kuvattavaa.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

– Saimme paljon hyvää palautetta valokuvauksesta, kuvattavat olivat todella kiitollisia, Huttunen selittää. – Päivä oli todella mukava ja tuntui siltä, että se tuli selvästi tarpeeseen.

Huttunen kannustaa laittamaan omia lahjoja ja taitoja hyötykäyttöön. Hän uskoo monissa seurakunnissa olevan innokkuutta erilaisten tapahtumien ja tempausten järjestämiseen, jos vain ideat tuodaan esiin ja omaa erityisosaamista tahdotaan käyttää muiden ihmisten iloksi.

Toivoa ja uutta innokkuutta työnhakuun

Tänään järjestettävässä valokuvauksessa hengellisyys nousee näkyviin lähimmäisenrakkaudessa.
– Kristinuskon ydinsanoma tulee valokuvausten yhteydessä esiin konkreettisen auttamistyön kautta, Huttunen avaa. – Koska jokaiselle on varattu oma kuvausaika, yhteistä kokoontumista ei ole, emmekä pysty pitämään alku- tai loppuhartautta.

Huttunen on itse kuitenkin paikalla koko päivän ajan ja käytettävissä, jos esimerkiksi tarvetta keskusteluavulle ilmenee. Päivän tarkoituksena on kuitenkin vain toteuttaa aitoa lähimmäisenrakkautta ja tarjota apua työnhakijoille.

– Toivon, että tämä päivä voisi antaa ihmisille apua ja toivoa työnhakuun, mikä voi tällä hetkellä olla melko vaikeaa. Se on usein pettymyksestä toiseen menemistä ja saattaa aiheuttaa jopa epätoivoa – toivon, että ihmiset voisivat kuitenkin tänään saada taas vähän lisää iloa ja innokkuutta työn hakemisen jatkamiseen, Huttunen päättää.

 

Kuva: Pixabay/JESHOOTS