Seurakunnat järjestävät rippikouluja turvapaikanhakijoille – satoja on jo kääntynyt kristityiksi

 

Kuva: Pixabay

Sadat Suomeen tulleet turvapaikanhakijat ovat kääntyneet kristityiksi. Evankelisluterilaiset seurakunnat ovat alkaneet järjestää heille rippikouluja.

Yle kertoo Imatralla järjstettävästä rippikoulusta, missä on tällä hetkellä parikymmentä turvapaikanhakijaa. Vastaanottokeskus aloitti toimintansa kaupungissa vuosi sitten.

– Heitä alkoi tulla jumalanpalvelukseen ja reagoimme siihen, että aloimme järjestää heille opetusta, sanoo pastori Vesa Julin Imatran seurakunnasta.

Oikeus Sanaan_SEKLkesäkeräys1kk_vuosisop

Monille Ylen haastattelemille rippikoululaisille syy uskonnon vaihtamiseen on se, että he ovat pettyneitä islamiin. Yksikään heistä ei usko enää palaavansa kotimaahansa Afganistaniin.

– En ole ollut pitkään aikaan yhteydessä Afganistanissa olevaan perheeseeni. Jos he saavat tietää, että minusta tulee kristitty, se merkitsee minulle vaikeuksia, pohtii Golamir Hossaini.

Suomessa uusi uskonto voi helpottaa kotoutumista.

– Täällä on helpompi elää, koska suurin osa ihmisistä on kristittyjä, Hossein Mohammadi kertoo.

Julin kertoo, että rippikoulun lisäksi kastettavalla tulee olla kolmen kuukauden ajan tiivis yhteys seurakuntaan.

– Heidän täytyy ymmärtää mitä ovat tekemässä, eivät mene sosiaalisesta paineesta kasteelle taikka turvapaikkaprosessin takia. Osa on vakavissaan, mutta joukossa on myös heitä, joiden motiivit liittyvät turvapaikkaprosessiin. Mutta jos näin on, niin se on pinnan alla emmekä me pysty sitä selvittämään, hän pohtii.