Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

SEA käynnistää teemavuoden: ”Yhteinen rukous on todistus maailmalle”

 

Helsingin Vanhassa kirkossa järjestetään lauantaina 18.1. Helsinki rukoilee -tapahtuma. Tapahtuma avaa yhteiskristillisen Rakas naapuri -teemavuoden, joka haastaa miettimään suhdetta naapureihin.

Suomen Evankelisen Allianssin (SEA) lanseeraama Rakas naapuri -teemavuosi avataan rukouksella ja rukousopetuksella. Käsitettä naapuri ei ole järjestäjien toimesta haluttu määritellä tarkemmin, vaan se käsittää lähimmäiset seinänaapureista naapurivaltioihin.

– Meillä on yhteinen Kristus. Siksi naapuriseurakunnat ja -kirkkokunnat ovat meille lähinaapureita, sanoo Seppo S. Kosonen, Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kappalainen.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Kosonen on rukoilemassa teemavuoden avaustapahtumassa. Hän kokee tärkeäksi rukousaiheeksi kristittyjen yhteyden.

– Yhteiset tapahtumat antavat uutta pontta rukoukseen, että voisimme innokkaammin olla mukana Herran työssä.

Myös Ina Litma uskoo, että yhteinen rukous vahvistaa:

– Rukous on avain Jumalan tahdon toteutumiseen tässä maassa. Se, että me yhdessä nousemme rukoilemaan, rohkaisee meitä itseämme ja se on myös todistus maailmalle.

Ina Litma edustaa Helsinki rukoilee -tapahtumassa nuoria. Litma järjesti rukouspiirinsä kanssa viime syksynä Nuorten Suomi rukoilee -tapahtuman eduskuntatalon portailla. Nuoret rukoilivat ja siunasivat Suomen päättäjiä.

– Se mitä tapahtumalla saavutettiin, on ennen kaikkea näkymättömissä, Litma toteaa. Hän toivoo, että paikalla olleet kansanedustajat muistavat vaikeita päätöksiä tehdessä, kuinka nuoret kehottivat heitä kääntymään Jumalan puoleen.

Litma uskoo, että myös Helsinki rukoilee -tapahtuma palvelee koko Suomea.

– Pääkaupunkiseutu on avainasemassa koko Suomessa. Monesti puhutaan, että täällä on kova ilmapiiri ja tarvitaan rukousta. Uskon, että Jumalalle on mieleen, että tulemme eri seurakunnista yhteen.

Suomen Evankelisen Allianssin Rakas naapuri -teemavuosi avataan Helsingin Vanhassa kirkossa lauantaina 18.1. klo 15.

Lisää aiheesta: www.teemavuosi.fi

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)