Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Satoja kääntyneitä Tukholman arabikonferenssissa

 

Arabikonferenssi Tukholmassa keräsi enimmillään yli tuhat osallistujaa. Kuva: Avainmedia

Yli 200 henkilöä ilmoitti haluavansa kääntyä Jeesuksen seuraajaksi arabeille suunnatussa konferenssissa Tukholmassa.

Itsenäisen, evankelisen Centrumkyrkan-seurakunnan järjestämä Uusi todellisuus -konferenssi on muodostunut vuosittaiseksi perinteeksi; 7.–10. elokuuta järjestetty tapahtuma oli jo kymmenes.

Arabeille suunnattu Uusi todellisuus -konferenssi järjestettiin kymmenennen kerran Ruotsissa elokuun alussa. Tenstassa Luoteis-Tukholmassa suuressa teltassa toteutetut tilaisuudet kokosivat enimmillään noin 1 200 osallistujaa.

– Konferenssi on tärkeä Ruotsin arabiuskoville, ja sitä odotetaan joka vuosi yhtä suurella innolla. Arabeja tulee suur-Tukholman alueelta ja kauempaakin, kertoo tapahtumaan osallistunut suomalaisen Avainmedian arabiankielisen työn johtaja Aaron.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Centrumkyrkan tekee konferenssijärjestelyissä yhteistyötä Avainmedian ja sen johtaman Al Hayat -satelliittikanavan kanssa. Al Hayat myös kuvasi Tenstan konferenssitilaisuudet, ja materiaali on tarkoitus lähettää kanavalla syksyn aikana.

Monet ex-muslimit haluavat kertoa todistuksensa

Kanava vaikuttaa olevan Ruotsin arabikristittyjen keskuudessa katsottu ja pidetty; osallistujat taputtivat käytännössä aina, kun kanavan nimi vain mainittiinkin.

Myönteisen palautteen antamisen lisäksi Aaronin puheille tuli konferenssissa monia arabiuskovia kertomaan halustaan todistaa uskoontulostaan Al Hayatin ohjelmissa. Etenkin entiselle muslimille julkinen uskoontulotodistus on rohkea teko.

– Tiimimme on menossa kuvaamaan näitä todistuksia syksyllä.

Tapahtumassa puhui muun muassa egyptiläinen pastori Basil El-Minya, ja musiikista vastasi niin ikään egyptiläinen Maher Fayez, joka on arabimaailman tunnetuimpia hengellisen musiikin esittäjiä, sanoittajia ja säveltäjiä.

Centrumkyrkanin perusti 1980-luvulla aiemmin Ruotsin helluntailiikkeessä toiminut, Suomessakin hyvin tunnettu pastori Stanley Sjöberg. Yhteisön noin 700 jäsenestä suuri osa on siirtolaistaustaisia.

Arabiankielisten kokousten ja evankelioinnin lisäksi seurakunta järjestää maahanmuuttajille suunnattuja tilaisuuksia ranskaksi.