Satavuotias Karkun evankelinen opisto laajentaa lukiotaan

 

Karkun evankelisen opiston johtokuntaan kuuluvat mm. (eturivistä vasemmalta) Marja Koskenniemi, Petri Kulju, Leena Parvio ja Markku Yli-Erkkilä sekä (takarivissä vasemmalta) Maija-Liisa Halme, Marjo Anttoora, Mikko Mustanoja ja Juho Arkkila. Kuva: Matti Rusama

Kristillisessä kansanopistolukiossa voi ensi syksystä lähtien opiskella 90 henkilöä, kun paikkoja on nyt 72. Tänään 29.1. Karkun evankelisella opistolla käynnistyy kautta aikain jo 63. kolmen kuukauden raamattukurssi.

Sataa vuottaan juhliva Karkun evankelinen opisto on pitkästä iästään huolimatta hyvässä vedossa.

Sastamalassa sijaitseva opisto on tullut viime aikoina tunnetuksi maahanmuuttajakoulutuksestaan, joka vetää puoleensa kristityiksi kääntyneitä.

Sansa Neliöb. 14.11.-13.12. MJa

– Englanti–arabia–farsi-raamattupiirit ovat tungokseen asti täynnä. Joka pyhä järjestettävät messut kokoavat keskimäärin 200 osallistujaa, joista kasvava osuus on maahanmuuttajia, kertoo rehtori Marja Koskenniemi.

Evankelisen opiston erityisyyttä on myös kristillinen kansanopistolukio.

– Sen tunnetuksi tekemisessä riittää vielä työtä. On paljon nuoria ja aikuisia, jotka eivät tiedä, että kansanopistossa voi maksutta käydä lukion paikan päällä asuen.

– Palautteen perusteella kansanopistolukio on ollut monelle korvaamaton mahdollisuus, jossa on saanut elämään uuden alun ja hyviä ystäviä.

Pienet opiskeluryhmät ja rauha ovat tehneet vaikutuksen.

– Esimerkiksi koulukiusatut ja aiemmin pitkistä koulumatkoista kärsineet ovat olleet onnellisia, Koskenniemi toteaa.

Kolmen kuukauden raamattukursseja on Karkussa pidetty yli 30 vuoden ajan. Maanantaina 29.1.2018 käynnistyy 63. kurssi.

Opisto aloitti satavuotisen historiansa juhlimisen julkaisemalla tulevaisuutta, nykyisyyttä ja menneisyyttä luotaavan, lähes 200-sivuisen kirjan.

– Pitkin vuotta järjestämme erilaisia tapahtumia, kutsumme mukaan sekä vanhoja että uusia opiston ystäviä, muistelemme, iloitsemme, kiitämme opistosta ja Jumalan hyvyydestä ja jatkamme opiston historiaa luomalla yhä uusia muistoja!

Pääjuhlaa Karkun evankelinen opisto viettää pyhäinpäivän viikonvaihteessa marraskuussa.

– Sata vuotta sitten oli ihmisiä, joilla oli näky. He perustivat opiston.

– Meillä tämän hetken opistolaisilla on sama näky ja visio. Uskomme, että tarvitsemme kodin, jossa rakastetaan ja pannaan rajoja, uskotaan ja toivotaan, opitaan, viisastutaan, ystävystytään ja opitaan tuntemaan Jumalan rakkautta Jeesuksessa.