Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Sastamalassa voi yhden päivän aikana nähdä lähes 100 seimeä ja pistäytyä 51 jouluisessa talossa

 

Tämä seimi sijaitsee pysyvästi Tyrvään kirkossa Sastamalassa. Kuva: Salme Kuukka

Joulukuun 8:ntena vietetään Sastamalassa Joulutalot-tapahtumaa. Samana sunnuntaina seimiasetelmia voi katsella Kaija ja Reijo Telarannan pihapiirissä sekä kaupungin keskustan näyteikkunoissa, Marttilankadulla.

Sastamalan Joulutalot-tapahtumassa on tutustuttavana maksutta 51 kohdetta: 16 yksityiskotia, 30 julkista rakennusta sekä 5 kirkkoa.

Yhdeksi kohteeksi on nimetty kaupungin keskustassa sijaitseva Marttilankatu. Sen varrella olevien liikkeiden ja rakennusten ikkunoilla on adventista loppiaiseen erilaisia, eri materiaaleista valmistettuja jouluseimiasetelmia yhteensä yli 20.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Niitä tekevät yrittäjät itse sekä koululaiset ja muut vapaaehtoiset.

Joulutalot-kohde on myös Sastamalan Kurjentiellä sijaitseva Kaija ja Reijo Telarannan koti, jonka pihapiirissä on mahdollisuus seimivaellukseen sekä lauantaina 7.12. että sunnuntaina 8.12.

Nähtävänä on noin 70 jouluseimeä eri maista.

Polkua kiertäessä saa seurailla myös kuttujen, lampaiden ja kanojen puuhasteluja.

Sastamalan seurakunta vauhdittaa sunnuntaista tapahtumapäivää Vammalan seurakuntatalossa, jossa on lähetyksen joulutori sekä jouluista tarjoilua. Illansuussa alkaa alakouluikäisille ja perheille suunnattu jouluaskartelu.