Sastamalassa iloitaan nimistä taivaan kirjassa

 

Evankeliumijuhla 2013 Lohtajalla. Kuva: Eeva-Liisa Luoto

Valtakunnallinen evankeliumijuhla järjestetään tänä vuonna Sastamalassa teemalla ”Nimi taivaan kirjassa”.

Evankeliumijuhlat pyörähtävät käyntiin tänään perjantaina Sastamalassa Pirkanmaalla keskusurheilukentän ja Vexve Areenan maisemissa.
Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen vuosittaiseen kesäjuhlaan odotetaan vierailijoita tänäkin vuonna noin 15 000. Tapahtuman mahdollistaa runsas joukko ahkeria talkoolaisia, joiden avulla tapahtuma saadaan rakennettua toimivaksi kokonaisuudeksi. Tapahtuman päätoimikunnan puheenjohtaja Jari Rankinen kertoo talkoolaisia olevan erilaisissa tehtävissä lähes 400.

 
– Jos talkoolaisten joukkoa ei olisi, tapahtumaa ei pystyttäisi edes järjestämään, hän toteaa. – On erittäin hienoa, että talkooväkeä on joka vuosi ollut paljon.

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

 

”Iloitkaa siitä, että teidän nimenne on merkitty taivaan kirjaan”

Tämän vuoden teema ”Nimi taivaan kirjassa”, juontaa juurensa siitä, että juhlapaikkakuntaa on tituleerattu muun muassa Suomen kirjapääkaupungiksi. Koska kirjat ja kirjallisuus ovat Sastamalassa olennaisessa osassa, haluttiin se myös jollain tapaa yhdistää evankeliumijuhlan teemaan.

 
-Teema vastaa kysymykseen: Olenko tosiaan niin arvokas, että jopa Jumala kirjoittaa nimeni omaan kirjaansa? Aihe puhuu siitä, että Raamattu todella todistaa meidän olevan niin arvokkaita, Rankinen selittää.

 
Teeman takana on myös Jeesuksen sanat Luukkaan evankeliumin kymmenennestä luvusta, jakeesta 20:
” Mutta älkää siitä iloitko, että henget teitä tottelevat. Iloitkaa siitä, että teidän nimenne on merkitty taivaan kirjaan.”

 
– Suurin ilonaiheemme on se, että meidän nimemme on kirjoitettu taivaan kirjaan ja meillä on ikuinen elämä, ja siitä myös juhlassa tahdotaan puhua ja kuulla, Rankinen sanoo.

Erityisessä osassa uudet vieraat ja lapsiperheet

Tämän vuoden juhlassa on kaksi ryhmää, joihin pyritään erityisesti panostamaan.

– Olemme yrittäneet panostaa siihen, että juhlaan innostuisi lähtemään tänä vuonna myös niitä ihmisiä, joille evankeliumijuhla ei ole pitkä perinne, Rankinen sanoo. – Toivomme, että ohjelma innostaisi ja rohkaisisi myös niitä ihmisiä osallistumaan juhlaan, jotka eivät ole välttämättä koskaan aiemmin käyneet evankeliumijuhlilla. Sen lisäksi tahdomme tänä vuonna erityisesti panostaa lapsiperheiden viihtyvyyteen niin, että heidän olisi hyvä tulla juhlaan ja osallistua ohjelmaan. Lapsille on luvassa monenlaista toimintaa, ettei heidän tarvitsisi viikonloppuna vain istua ja kuunnella.

 
Rankinen nostaa muutaman ohjelmanumeron niin sanotuiksi vetonauloiksi Sastamalan evankeliumijuhlille.
Yksi niistä on esimerkiksi ulkoministeri Timo Soinin haastattelu teemasta päättäjä, vaikuttaja, julkkis ja kristitty. Myös Hanna Ekolan sekä a cappella -lauluyhtye Club For Fiven konsertit kutsuvat ihmisiä osallistumaan ohjelmaan.
Kokonaisuudessaan ohjelma on nähtävissä osoitteessa Evankeliumijuhla.fi.

 
– Toivotan kaikki lämpimästi tervetulleiksi evankeliumijuhlaan, joka on hengellinen kesäjuhla meille tavallisille ihmisille, Rankinen päättää.