Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Märkä pelto kokoaa 75 000 seurakävijää Vaasaan

 

Suviseurojen järjestäjät toivoivat perjantaina aurinkoista ja tuulista säätä juhlakenttänä toimivan peltoaukion kuivahtamiseksi.

Vanhoillislestadiolaisten kesäjuhla Suviseurat alkavat tänään Vaasassa. Söderfjärdenin kostealle peltoaukealle odotetaan saapuvan 75 000 kävijää yli 30 maasta.

Vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen kesäjuhlan avajaisia vietetään perjantaina puolen päivän molemmin puolin Vaasassa. Suviseuralaisia odotti Söderfjärdenissä märkä pelto.

Viikon runsaat sateet kostuttivat noin kymmenen kilometriä Vaasan keskustasta etelään sijaitsevan peltoaukion siinä määrin, että järjestäjät puhkoivat kepeillä ja kangeilla reikiä kentään, jotta vesi imeytyisi maahan nopeammin. Asuntoautot ja -vaunut jouduttiin vetämään torstai-iltana juhla-alueelle traktoreiden avustuksella.

Dei, suomigospel, neliöb. 11.-17.6.

Vaasaan johtaville maantieosuuksilla oli perjantaiaamuna vilkasta, kun tuhannet kesäjuhlavieraat matkasivat aamupäivän avajaisiin. Suviseurat kestävät maanantaihin asti.

Suviseurat on Pohjoismaiden suurin hengellinen tapahtuma. Se järjestetään vuosittain eri paikkakunnalla. Vaasassa tapahtuman teemana on ”Herra on minun valoni ja apuni”. Ensi vuonna Suviseurat pidetään Torniossa.

 
Dei, retroäijät, artikkeliban 31.5.- (1/2)