Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Sanomaa nuorilta nuorille

 
Nuoret äänessä -sarja

Innokkaat varhaisnuoret tekevät Nuoret äänessä -sarjaa Radio Deihin. KUVA: Depositphotos

Radio Dein aulatila täyttyy sanavalmiista ja hyväkäytöksisistä nuorista. Reippaalla meiningillä he ottavat kaakaota kahvikoneesta, ja iloinen nauru tarttuu aikuisiinkin. On alkamassa ensimmäisten Nuoret äänessä -sarjan nauhoitukset.

Jo toista kertaa Kristityt Yhdessä ry ja Suur-Helsingin kristillinen koulu tekevät yhteistyötä. Vuonna 2018 kyseisen koulun lapset äänittivät JC-Radio-nimistä ohjelmaa. Tällä kertaa 12–13-vuotiaat tekijät ovat valinneet sarjan nimeksi Nuoret äänessä. Miksi tällaista tuotantoa tarvitaan Radio Deihin?

– Että nuorten ääni ja mielipide tulevat esille ja nuoret voisivat tuntea olonsa tärkeäksi, selittää Teresa Liukkonen, yksi ohjelman tekijöistä.

KRS Krito 10.-23.6.

Tytöt ovat itse ideoineet ohjelman sisällön. Siinä tulee olemaan ainakin huumoria ja musiikkia sekä nuoria kiinnostavia teemoja, joita käsitellään myös Raamatun valossa. Joka jaksossa jalkaudutaan kysymään nuorten mielipiteitä asioista. Sarjassa käsitellään ihmissuhteisiin ja elämään liittyviä aiheita, kuten ystävyyttä ja yksinäisyyttä, kiusaamista ja unelmia. Myös rehtori pääsee ohjelmassa ääneen – ainakin huumoriosuuksissa.

– On upeaa, kun voimme tarjota näille nuorille mahdollisuuden kokeilla kristillistä mediatyötä, Jan Cedercreutz iloitsee.

Nuorille sisältöä Dei Plussaan

Nuoret äänessä -ohjelmasarja tulee kuunneltavaksi radioaaltojen lisäksi Dei Plussaan. Radio Dein väki toivookin, että nuoret löytäisivät erityisesti tämän palvelun pariin. Sovelluksen kun voi ladata kätevästi kännykkään ja se kulkee aina matkassa mukana.

Nuoret äänessä -sarjan tekijöitä
Nuoret äänessä -ohjelman juontajia: Sofia Nyrhinen (vas.), Teresa Liukkonen, Naomi Ammons sekä edessä Jessie. Kuvasta puuttuu Aava Katajavuori. KUVA: Johanna Reinikainen

Rohkeasti nuorten parhaaksi

Kristityt Yhdessä ry:n tämän kevään kampanja Rohkeasti kristittynä haluaa muistuttaa meitä aikuisia siitä, että pitäisimme sanan- ja uskonnonvapaudestamme aktiivisesti kiinni. Näin varmistamme, että jälkipolvetkin saavat kuulla ilosanomaa ja nauttia samoista oikeuksista.

Onko nykynuorten helppo elää avoimesti kristittynä?

– No kyllä Suomessa tavallaan saa uskoa mihin vaan, mutta kaikki eivät kyllä ole niin ystävällisiä, jos saavat kuulla, että uskoo Jeesukseen, Sofia Nyrhinen kertoo.

Tähän Teresa jatkaa:

– Sosiaalisessa mediassa meininki voi olla aika raakaa ja ehkä myös pelottavaa.

Raamatun henkilöistä tytöt pitävät erityisesti Esteristä.

– Hän oli rohkea ja noudatti kymmentä käskyä, Jessie toteaa.

Rohkeita ovat nämäkin nuoret, kun haluavat sarjan kautta kertoa toisille nuorille Jeesuksesta. Ohjelman lisäksi he ovat mukana kristillisessä toiminnassa niin koulussa kuin omissa seurakunnissaan.

Entä millaisia terveisiä he lähettävät Radio Dein kuuntelijoille?

– Toivottavasti meidän ohjelmamme voisi avata uutta näkökulmaa nuorten elämästä tässä yhteiskunnassa, Teresa päättää.

Nuoret äänessä Radio Deissä sunnuntaisin klo 08.05. Sarjan jaksot julkaistaan myös Dei Plussassa.

Nuoret äänessä -haastattelu on alun perin julkaistu radiotyön ystävien Aalloilla-lehdessä 1/2023. Voit tilata siitä itsellesi näytenumeron.

 
Dei, retroäijät, artikkeliban 31.5.- (1/2)