Sanan Suvipäivät Klaukkalassa

 

Kansan Raamattuseuran vuotuinen kesäjuhla Sanan Suvipäivät järjestetään Klaukkalassa 13.-15.6. yhteistyössä Nurmijärven seurakunnan kanssa. Tapahtuman teemakasi valittu ”Näe minut” avautuu moneen suuntaan.

– Ihmisen tarve tulla nähdyksi on nykypäivässä läsnä yhä vahvemmin. Mutta miten ja millaisina näemme toisemme vai katsommeko toistemme ohi, lähisuhteissamme, työssä ja yhteiskunnassa? Entä miten media näkee ihmisen julkisuudessa? Tässä joitakin näkökulmia Suvipäivien teemaan, kertoo varatoiminnanjohtaja Kalle Virta Kansan Raamattuseurasta.

– Suvipäivien viesti on, että jokainen ihminen on arvokas ja ansaitsee tulla nähdyksi. Jumala näkee meidät kokonaisina ihmisinä ja hänen armonsa kutsuu meidät näkyviksi, Nurmijärven kirkkoherra Ari Tuhkanen sanoo.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Perheen ja kasvatuksen kannalta teemaa tapahtumassa valottaa lastenpsykiatri Jari Sinkkonen. Toimitusjohtaja Matti Vanhanen on keskustelemassa siitä miten media näkee ihmisen ja mitä jää näkemättä.

Raamatun pohjalta näkemisen teemaa käsittelevät piispa Tapio Luoma, professori Lauri Thurén sekä kouluttaja Riitta Keskimäki. Kansan Raamattuseurasta mukana ovat muiden muassa Ulla Saunaluoma, Mikko Matikainen, Hannu ja Maija Nyman, Maikku Saarinen sekä Anu ja Jukka Mattsson.

Suvipäivien aattona perjantaina 13.6. järjestetään seurakuntien työntekijöille ja vapaaehtoisille tarkoitettu seminaari, jonka teemana on ”Kaikki pelissä”.

Niukkenevat resurssit ja monet muutokset koskettavat myös seurakuntia. Seminaarissa kuullaan alustuksia siitä, miten muutosten keskellä jaksetaan työssä ja miten yhdessä seurakuntalaisten kanssa voidaan rakentaa yhteisöä, jossa jokainen voi löytää paikkansa. Seminaarin järjestää KRS Koulutuspalvelu.

Musiikkiohjelmasta vastaavat Minna ja Jussi Pyysalo. Päivien aikana mukana ovat muiden muassa Mikko, Jukka ja Tove Leppilampi. Arja Koriseva ja Jouni Somerto konsertoivat perjantaina Klaukkalan kirkossa.

www.suvipaivat.fi