Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Pekka Simojoki ryhtyi kansainväliseksi

 

Pekka Simojoki Kirkkokansan raamattupäivässä viime lauantaina. KUVA: JENNIINA NUMMELA

Gospelkonkari Pekka Simojoen huippusuosittu Ylistys-levy on ilmestynyt englanninkielellä. Simojoki on upottanut projektiin koko luovan ennakkoluulottomuutensa.

Simojoki kertoo, että tarve Suomessa syntyneelle kansainväliselle tuotteelle on kytenyt jo pitkään.

Kansainvälisissä kristillisissä tapahtumissa ja konferensseissa lauletaan aina enimmäkseen amerikkalaisia hengellisiä lauluja. Osallistujia on kuitenkin pitkin maailmaa. Minusta se on kulttuuri-imperialismia, Simojoki heittää pilke silmäkulmassa.

KRS Krito 10.-23.6.

Simojoki iloitsee suuresti Nordic Praise -levyn avaamista mahdollisuuksista.

Nyt meillä on mahdollisuus viedä suomessa syntyneitä lauluja ulkomaisiin tilanteisiin. Kyseessä on hieno kansainvälinen tuote, joka toivon mukaan on ovenavaus muullekin suomalaiselle kristilliselle musiikille ulkomaisille markkinoille, Simojoki toteaa.

” Ripaus tervettä luterilaisuutta”

Muusikko myöntää, että perinteisiin ylistyslevyihin verrattuna Nordic Praise -levylle on pyritty saamaan ripaus tervettä luterilaisuutta.

Sanoitukset eivät ole niin toistavia kuin perinteisesti ylistysmusiikissa vaan teksteihin on haettu himpun verran enemmän syvyyttä, Simojoki kuvailee.

Erityisen kiitollinen mies on Hanna-Maria Heleniukselle.

Hän laittoi tähän projektiin koko sielunsa. Kun levy oli painoa vaille valmis, Hanna-Maria totesi, että tässä on kaikki mitä osaan. Tuotantotiimistä kantautui myös ääniä, että tässä on parasta materiaalia mitä käsien läpi on päässyt, Simojoki ei malta olla kehaisematta.

Nordic Praise -levyn englanninkieliset tekstit ovat amerikkalaislähtöisen muusikon Margaret Vainion käsialaa, laulusooloista ja kuoro-osuuksista puolestaan vastaa Hanna-Maria Helenius & Trisis upeilla tulkinnoillaan. Solisteina kuullaan muun muassa Jepa Lambert, Jonnu Heikkilä, Kaarle Mannila ja Olli Helenius. Levyn kustantamisesta on vastannut Pekka Simojoki.