Sanan Suvipäivillä vakuutetaan: Sie kelpaat!

 

Sanan Suvipäiviin mennessä 16.-18.6. on sää Imatralla jo kesäisen lämmin. Kesäjuhlia valmistelemassa Kalle Virta, Kaisa Tuikkanen ja Imatran kirkkoherra Arto Marttinen. (Kuva Seija Huipero)

Suvipäivien teema Sie kelpaat on reformaation juhlavuoden Armoa-teema karjalaisittain. Sanan Suvipäivät vietetään 16.–18. kesäkuuta Imatralla.

– Jumala ei halpuuta vaan kelpuuttaa. Tätä haluamme välittää tapahtumassa sanoin ja sävelin, Kansan Raamattuseuran varatoiminnanjohtaja Kalle Virta sanoo.

– Niin moni on joko kuullut sanat ’et sinä kelpaa mihinkään’, tai ainakin itse kokenut, ettei riitä ja täytä mittaa. Jumalan mitta on Kristuksen risti. Ristin luona saa omistaa armon ja vakuutuksen: Sie kelpaat!, tapahtuman paikallinen pääsihteeri pastori Kaisa Tuikkanen toteaa.

TV7 neliöb. 22.11.-7.12. MJa

– Sinä kelpaat, koska sinut on rakastettu kelvolliseksi ja sinusta on maksettu hinta, kiteyttää evankelista Ilkka Puhakka, joka puhuu Suvipäivien Majataloillassa.

Miten tätä totuutta voisi elää todeksi jatkuvien vaatimusten paineissa, sitä pohtii omissa puheenvuoroissaan psykoterapeutti Saara Kinnunen. Päivien teemasta Heli Karhumäen kanssa SanaForumeissa ovat keskustelemassa mm. piispa Seppo Häkkinen ja Teuvo V. Riikonen.

Pääohjelman raamattuopetusten lisäksi päivillä käydään läpi koko Uusi testamentti evankeliumeista Ilmestyskirjaan. Kansainvälistä väriä tapahtumaan tuovat intialaiset vieraat Priya ja Solman Pamidipamula, joiden kanssa KRS on viime vuosina tehnyt yhteistyötä erityisesti lasten ja pastorien auttamiseksi Intiassa.

Suvipäivillä konsertoivat Jippu sekä Edu Kettunen ja Tommi Kalenius. Paikalliset kuorot Sound of Faith, Akasia ja Vuoksen Mieslaulajat laulavat avajaisillassa.  Pekka Laukkarinen Duon konserttiin kutsutaan lapsia ja perheitä.

Suvipäivien tapahtumat keskittyvät Imatrankosken urheilukentälle ja viereiseen koulun ja kirkkoon. Suvipäivät järjestetään yhteistyössä Imatran seurakunnan kanssa.

Seminaari seurakunnan kasvusta

Suvipäivien yhteydessä perjantaina KRS Koulutuspalvelut järjestää 16.6. seurakuntaseminaarin otiskolla Jumalan voima virtaa. Siinä pohditaan  seurakunnan kasvua, sen edellytyksiä ja esteitä.

Hiippakuntasihteeri Jukka Jämsén puhuu seminaarissa kasvavien seurakuntien tunnusmerkeistä ja Saara Kinnunen jumalakuvan vaikutuksesta seurakunnan elämässä. Kangasniemen seurakunnan hyvistä kokemuksista on kertomassa kappalainen Pirkka Sieviläinen. Seminaarin isäntänä on koulutusjohtaja Mikko Matikainen. Seminaari on tarkoitettu seurakuntien työntekijöille, luottamushenkiöille ja seurakuntalaisille.

www.suvipaivat.fi