Sama lähetyskutsu vie lenkkipolulle ja merten taakse

 

Liikuntaharrastus voi johtaa mukaan lähetyselämään – juosten. Saara, Suvi ja Veronika ovat mukana Tampere-Maratonin 10 kilometrin matkalla yhtenä viestijoukkueena Korpin perheen alkavan Etiopian-työn hyväksi.

Run for Missions -haasteen tavoitteena on tuoda näkyvyyttä lähetystyölle ja kerätä varoja eri lähetyskohteille. Tätä joukkuetta yhdistää rakkaus urheiluun, mutta tärkeimmäksi nousee usko ja lähetystyön merkitys. He valitsivat yksimielisesti haasteen kohteeksi Etiopiaan lähdössä olevan Korpin perheen, opiskelukaverinsa Raamattuopistolta.

Suvi Hyytinen on juossut maratonin sekä joitakin puolimaratoneja. Viime vuonna Suvi opiskeli musiikkilinjalla Suomen Raamattuopistolla, jossa hän tutustui Veronikaan, Saaraan ja Korpin perheeseen.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

– Rakastan urheilua! On hienoa, että voi liikkua ja juosta ja samalla tehdä jotain lähetyksen hyväksi. Tämä on aivan mahtava paketti, että tällä tavalla saa palvella Jumalaa.

– On tärkeää, että on lähtijöitä lähetystyöhön, mutta on myös erittäin tärkeää, että on lähettäjiä. Haluan olla mukana lähettämässä Korpin perhettä, tukea heitä rukouksin ja nyt juoksemalla haasteessa, pohtii Suvi.

Saara Nikanderille juokseminen on ollut elämäntapa lähes aina, kisoissa hän on käynyt 7-vuotiaasta asti.

– Päämatkani on viime vuodet ollut 10 000 m. Nykyään usko on juoksemista tärkeämpää, ja on hienoa, että Run for Missionin avulla voin yhdistää kaksi itselleni tärkeää asiaa ja juosta Jumalan valtakunnan hyväksi. Tuntuu siunatulta saada juosta ja jakaa urheilun iloa yhdessä ystävien kanssa.

– Olen vuoden aikana ymmärtänyt paremmin lähetystyön merkityksen maailmassa, joten on hienoa saada olla tukemassa ystäviemme Korppien matkaa kohti lähetyskenttää, kertoo Saara.

Veronika Mäki on pelannut nuorempana jalkapalloa ja lentopalloa. Nyt hän on innostunut uudelleen urheilusta. Urheilulinjan kunnonkohotuksen lisäksi tänä kesänä onkin tullut treenattua hyvin maratonia varten.

– Korpin perhe on sydämellään mukana lähetystyössä. Olen ollut innoissani, kun sain kuulla että voisimme lähteä heitä tukemaan. Haastan monia mukaan tukemaan heitä ja uskon että Taivaan Isä käyttää heitä monella tavalla, sanoo Veronika.

Nuorille mahdollisuuksia osallistua lähetyselämään

Kotimaassa lähetyselämään kuuluu vapaaehtoistyötä lähetysmyyjäisissä ja lähetyspiireissä. Ne ovat arvokkaita ja tärkeitä lähettämisen muotoja, mutta nuorten innostaminen lähettäjiksi voi kulkea eri reittejä, juoksupolkuja pitkin tai yhdessä urheillen.

– Urheilulähetystyö on helppo tapa saada nuoria mukaan innostumaan, kannustaa Veronika.

– Jalkapallossa peli yhdistää joukkueen ja toimii yhteisenä kielenä. Pelaajien arvot näkyvät parhaimmillaan pelatessa: puhdas peli, hyvä ilmapiiri ja osallistava innostava yhteishenki.

Lähetystyö ei rajoitu pitkille työjaksoille lähtemiseen tai kotimaassa lähetyspiirin kokoontumiseen, vaan hakee olemassa olevien työmuotojen rinnalle uutta, mihin nuortenkin on helppo osallistua.

– Lähetystyö voisi saada lisää näkyvyyttä. Seurakunnat voisivat myös järjestää nuorille enemmän tilaisuuksia lähteä aktioihin. Itse olin nuorempana mukana monessa aktiossa, ja se avasi silmät näkemään, mitä käytännön lähetystyö on, kertoo Suvi.

– Meitä kaikkia tarvitaan lähetystyössä. Toisia tarvitaan Suomessa, evankelioimassa vaikka seinänaapuria. Toisia Jumala kutsuu sitten merten taakse, mutta jokaisella on tärkeä osansa.

Kokemusta uusista lähetystyön toteutustavoista on jo karttunut. Veronika oli mukana Raamattuopiston urheilulinjan matkalla Ateenassa viime keväänä.

– Ateenan-matka oli tosi hieno kokemus. Järjestimme kaksi jalkapalloturnausta ja innostimme paikallista järjestöä aloittamaan urheilulähetystyötä. Jumala johdatti meitä, sen me koimme.

Veronika on ollut aiemminkin liikkeellä lähetystyön merkeissä, muun muassa Englannissa, Israelissa ja Malilla. Tällä hetkellä Veronikalla on työpaikka Raamattuopiston urheilulinjalla Niko Ijäksen apulaisena.

– Linjalla voi nyt suorittaa uutena Personal Trainer -koulutuksen, josta saa ammatillisen pätevyyden. Tämä on myös hyvä tapa viettää välivuotta tai vahvistaa urheilutaitoja, jos on hakemassa yliopistoon.

Run for Missions -juoksuhaasteessa ovat mukana kirkon suomenkieliset lähetysjärjestöt. Haasteeseen voit osallistua sponsoroimalla, keräämällä kannustusjoukkueen reitin varrelle tai ilmoittautumalla juoksuun valitsemasi lähetyskohteen hyväksi yksin tai joukkueena.

 
Kylvaja artikkelibanneri