Kampin kappelissa jo yli kaksi miljoonaa kävijää

 
kaupunkikuva-jossa-ihmisiä-taustalla-puinen-laivamainen-rakennus-joka-on-Kampin-kappeli

Kampin kappeli suljettiin syyskuussa 2022 ja avattiin uudestaan keäkuussa 2023. Heinäkuun alusta kappelissa otettiin käyttöön pääsymaksu. Kuva: Aarne Ormio/Kirkkohallitus

Kampin kappelissa Helsingin Narinkkatorilla on juhlittu toista miljoonatta kävijää. Kampin kappelin 2 000 000:s kävijä asteli sisään perjantaina 24. elokuuta kello 12.10.

Rajapyykin saavuttanut kävijä oli Viktoria Burkina Pietarista, Venäjältä. Hän oli kappelissa käymässä ensimmäistä kertaa ja vaikuttui kappelin kauneudesta, luonnon valosta ja erityisesti hiljaisuudesta. Hän oli kuullut kappelista ystävältään, jonka kanssa vieraili tänään Helsingissä.

Pietarilainen Viktoria Burkina oli Kampin kappelin 2 000 000. kävijä. Muistoksi vierailusta kappelissa hän sai Iittalan lahjoittaman puisen Alvar Aalto tarjoiluastian.

Muistoksi vierailusta kappelissa Viktoria Burkina sai Iittalan lahjoittaman puisen Alvar Aalto tarjoiluastian. Kuten kappelikin, se on esimerkki suomalaisesta muotoilusta ja puumateriaalin käytöstä. Kaikki kappelin puu on suomalaista.

IK-opisto Neliöb. 19.2.-3.3.

Kampin kappeli sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa Narinkkatorin laidalla. Se on kaupungin kolmanneksi vierailluin kirkko ja tarjoaa hiljaisuutta ja rauhaa keskellä kaupungin hälinää. Lisäksi kappelista saa keskusteluapua ilman ajanvarausta vuoden jokaisena päivänä, kotikunnasta riippumatta.

Kappelissa työskentelevät kirkon työntekijät ja kaupungin sosiaaliohjaajat käyvät päivittäin keskusteluja erilaisten elämäntilanteiden keskeltä tulevien ihmisten kanssa. Aiheet vaihtelevat arjen kuulumisten jakamisesta äkillisiin kriiseihin ja hengellisistä teemoista konkreettiseen palveluneuvontaan.

STT