Sallikaa lasten tulla luokseni vaikka Toyota Priuksen kyydillä

 

Gantsetseg palvelee seurakunnassa niin rukouksen ja rohkaisevien sanojen kautta kuin alttiudella olla Jumalan käytettävissä autokyydin tarjoajana seurakunnassa käyville lapsille.

Sairaanhoitaja Gantsetseg (44 v.) on yksi Ulaanbaatarin Säin medee -seurakunnan jumalanpalvelusten johtamisesta vastaavista henkilöistä Mongoliassa. Seurakunnassa on tapana, että pastori saarnaa, mutta muuten jumalanpalvelus johdetaan maallikkojen voimin. Gantsetsegiltä tämä palvelutehtävä sujuu hyvin luontevasti. Hänellä on rukoilemisen ja rohkaisevien sanojen lahja.

– Pidän muiden puolesta rukoilemisesta ja toisten tukemisesta. Tietenkin minua edelleen aina hieman jännittää muiden edessä oleminen, puhuminen ja rukoileminen, mutta koen, että tämä on minun palvelutehtäväni seurakunnassa. Joskus nuorempana yritin toimia pyhäkoulun opettajana, mutta huomasin, että se ei ole minun juttuni. En vain ollut siinä kovin hyvä, neljän lapsen äiti Gantsetseg naurahtaa.

Oikeus Sanaan_SEKLkesäkeräys1kk_vuosisop

Gantsetsegille lasten tuominen Jeesuksen luo on kuitenkin hyvin lähellä sydäntä. Hänen omien lastensa lisäksi hän tuo autossaan (Toyota Priuksella, joka on Mongolian suosituin auto) joka sunnuntai jumalanpalvelukseen useita muitakin sukulaistensa ja tuttaviensa lapsia. Jopa kymmenen lapsen purkautuminen pienestä autosta kirkon pihan edustalla on hellyttävännäköistä ja puhuttelevaa.

– Näiden lasten vanhemmat eivät ole uskovia, mutta minulle on tärkeää, että nämä lapset saavat käydä kirkossa ja kuulla Jeesuksesta. Haluan, että he oppivat mikä on oikein ja väärin, jotta he osaavat tulevaisuudessa tehdä hyviä valintoja elämässä. Toivon, että he oppivat seuraamaan oikeaa tietä ja Jeesusta. Ehkä heidän vanhempansa jo nyt tai myöhemmin pohtivat kristinuskon asioita ja tulevat myöhemmin mukaan seurakuntaan.

Gantsetseg ja hänen miehensä Tsogo kuulivat evankeliumin ensimmäistä kertaa nuorina aikuisina. Kristityksi kääntymisen ja seurakunnassa käynnin aloittamisen jälkeen he olivat myös maaseudulla Zavhanissa neljän vuoden ajan tekemässä Lähetysyhdistys Kylväjän hanketyötä ja perustamassa paikallista seurakuntaa. Gantsetsegin oma kokemus siitä, miten evankeliumi ja Raamatun sana muuttivat hänen elämäänsä, on antanut hänelle rohkeutta ja voimaa viedä sanomaa eteenpäin.

– Kun tulimme uskoon, elämämme muuttui sataprosenttisesti. Luulen, että olemme säästyneet paljolta pahalta ja maailman kiusauksilta. Usko on vaikuttanut tapaamme kasvattaa lapsiamme, perhe-elämämme arkeen ja arvoihimme. Tuemme toisiamme ja meillä on paljon hyviä ystäviä seurakunnassa. Saamme kantaa toistemme taakkoja ja auttaa toisiamme.

Gantsetseg liikuttuu, kun hän puhuu seurakunnan ja kristittyjen yhteyden merkityksestä hänen ja perheensä elämässä.

– Täällä minulla on rauha ja ystäviä lähelläni. Olen saanut oppia niin paljon muilta kristityiltä ja ollut rukouksen kannateltavana. Meidät otettiin rakkaudella vastaan seurakuntaan. Aina evankeliumin kertominen ei ole minulle helppoa, mutta rukous auttaa. Mielestäni on myös hyvä pyytää apua muilta ja oppia heiltä, miten kertoa avoimesti omasta uskosta muille, hän jatkaa.

Gantsetseg kertoo usein uskostaan ja seurakunnasta työpaikallaan sairaalassa. Kaikki työtoverit eivät suhtaudu evankeliumin jakamiseen positiivisesti, mutta Gantsetseg uskoo, että kärsivällisyys, hyvät käytöstavat ja rakkauden sanoma tekevät työtään heidän keskuudessansa. Gantsetsegin yksi lempiraamatunkohdista onkin Matteuksen evankeliumin viisaat ja tyhmät morsiusneidot (Matt. 25:1–13).

– Minua puhuttelee siinä kohdassa kärsivällisyyden ja uskollisuuden teema. Etenkin surullisina ja vaikeina aikoina saamme Jumalan lupausten turvassa odottaa häntä ja hänen apuaan. Luulen, että olen uskoon tultuani oppinut paljon enemmän kärsivällisyyttä. Elämäni ei ole täydellistä, mutta minulla on rauha ja ilo sydämessäni. Saan kasvaa uskossa ja ihmisenä. Olen niin iloinen siitä, että Jumala on valinnut minut ja rakastaa minua. Saan rukoilla häntä aina ja kaikenlaisissa tilanteissa, Gantsetseg kertoo.

Kuva: Janne Henriksson / Kylväjä

 
Kylvaja artikkelibanneri