Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Saksassa varoitettiin kipan käytöstä

 

Kipa-päähineen kantaminen voi johtaa vaaratilanteeseen Saksassa, siksi maan viranomaiset varoittivat kipan pitämisestä. KUVA: Josh Mason-Barkin

Antisemitististen rikosten kasvu sai Saksassa hallituksen edustaja varoittamaan maan juutalaisia perinteisen kipa-päähineen käytöstä.

Saksalaisessa Westdeusche Allgemeine Zeitung –sanomalehdessä 28.5. julkaistussa haastattelussa Saksan hallituksen virkamies Felix Klein toteaa:

”En voi suositella juutalaisille kipan käyttöä kaikkialla ja kaikkina aikoina.”

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Saksan juutalaisille annetun varoituksen taustalla on huoli antisemitististen rikosten määrän kasvusta. Aiheesta uutisoi myös Helsingin Sanomat.

Viime vuosien aikana juutalaisiin kohdistuneesta vihamielisyydestä ja viharikoksista on uutisoitu ympäri Eurooppaa. Nyt tilanteen kiristyminen tunnistetaan Saksassa niin vakavaksi, että juutalaismiehiä varoitetaan juutalaisuuden näkyvän symbolin, kipa-päähineen käytöstä.

Saksan sisäministeriön mukaan antisemitististen rikoksien määrä kasvoi viime vuonna kaksikymmentä prosenttia. Yhdeksänkymmentä prosenttia rikostapauksista oli äärioikeistolaisten ryhmien tekemiä. Virkamies Felix Klein arvioi, että vihakulttuuri leviää sosiaalisessa mediassa ja hän vaatii viranomaisia ja kasvattajia linjaamaan selkeämmin mikä on sallittua ja mikä ei, jotta tilannetta saataisiin parannettua.

 

 
Kylvaja artikkelibanneri