Sadat kristityt kokoontuivat vaalien aattona Eduskuntatalon eteen rukoilemaan Suomen puolesta

 

Kuva: Antero Polso

Suuri rukoustilaisuus järjestettiin Eduskuntatalon edessä juuri ennen eduskuntavaaleja lauantaina 1.4.2023. Tilaisuudessa rukoiltiin vaalien ja Suomen hengellisen heräämisen puolesta.

Kahdeksan vuoden edustajakautensa päättänyt kansanedustaja Antero Laukkanen ja pastorien rukousrintama kutsuivat kristittyjä rukoilemaan Suomen puolesta Eduskuntatalon eteen vaalien aattona 1.4. Sadat rukoilijat vastasivat kutsuun ja kokoontuivat yhdessä rukoilemaan. Kaksi tuntia kestäneessä Herätyshuuto -kokoontumisessa rukous ja yhteislaulut vuorottelivat toisiaan.

Tilaisuuden alussa osallistujat yhtyivät seurakunnan ja koko kansan synnintunnustukseen Danielin kirjan mukaan. Unkarin ja Walesin parlamenttien kristityt kansanedustajat sekä Espanjan suomalaisyhteisön edustajat yhtyivät vuorollaan rukoukseen Suomen puolesta etäyhteyden kautta. Lisäksi paikalla oli pastoreita muun muassa Brasiliasta, Ugandasta ja Australiasta. Myös he rukoilivat Suomen puolesta. Tilaisuus päättyi Dietrich Bonhoefferin sanoittamaan virteen Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Tilaisuudessa, jonka juontajana toimi pastori Mika Jantunen, käytti puheenvuoron myös tapahtuman alullepanija Antero Laukkanen.

”Tämä on minun herätyshuutoni. Huudan täältä kuolemanvarjonlaaksosta. Olen syvästi tietoinen omasta tilanteestani, jossa sairastan sairautta, joka saattaa johtaa kuolemaan”, Antero Laukkanen sanoo TV7-kanavan Herätyshuuto Suomelle -ohjelmassa.

Laukkanen kertoo kokevansa, että kaiken sairauden keskellä hänen elämänsä tärkein tehtävä on juuri nyt menossa.
”Se on huutaa herätyshuuto seurakunnille ja Suomen kansalle. On aika Suomen seurakunnan herätä syvästä unesta, kääntyä Jumalan puoleen ja tehdä parannusta. Olemme etääntyneet Jumalan sanan ohjauksesta. Olemme maallistuneet, eikä Jumalan poissaolo häiritse meitä.”