Ihmisiä ja ilmiöitä: Jari Kekäle: ”Ei se varmaan Jumalalle ole mikään tiedonanto, kun kerromme, että nyt tuntuu tältä” Elämäntaito: Jouni Turtiainen on ollut päähän potkittujen uskollinen ystävä

Saaren kirkon Orpokotijuhlat 2020 toteutetaan etänä verkon ja radion välityksellä

 

Kuva: Parikanniemen arkisto.

Parikkalan Saaren kirkolla yli 70 kertaa järjestetyt perinteiset Orpokotijuhlat vietetään tänä vuonna Radio Patmoksen, Radio Dein, netin ja sosiaalisen median kautta.

Koronapandemia on riski, jota ei haluta ottaa Saaren kirkonmäellä. Järjestelytoimikunta onkin päättänyt, että kirkonmäen juhlat teemalla ”Hän on orpojen Isä” siirretään ensi vuoteen.

Juhlat vuonna 2020 eivät kuitenkaan jää kokonaan väliin, sillä ne toteutetaan muutetulla ohjelmalla Radio Patmoksen, Radio Dein, verkon ja sosiaalisen median kautta 14.-16.8.2020. Näiden kanavien kautta kuullaan puheita, haastatteluja ja tunnelmia juhlien eri vuosikymmeniltä. Tarkempi ohjelma valmistuu kesäkuun loppuun mennessä ja on nähtävissä Parikanniemen verkkosivuilla.

Sansa Neliöb. 11.9.-10.10. MJa

Parikkalan Saaren kirkon Orpokotijuhlat syntyivät yli sata vuotta sitten luovutetussa Karjalassa ja siirtyivät 1940-luvun lopulla Saaren kirkolle.

Juhlien erikoinen nimi on lähtöisin orpokodissa, jossa juhlat alkuun vietettiin.

Saaren ja Uukuniemen seurakunnat on liitetty Parikkalaan ja nykyisin juhlien yhtenä järjestäjänä on Parikkalan seurakunta yhdessä Parikanniemen Ystävät ry:n ja Parikanniemisäätiön kanssa. Parikanniemisäätiö ylläpitää Mikkelin Ristiinassa lastenkotia, joka jatkaa Karjalan Uukuniemen orpokodissa alkanutta työtä.

Vuonna 2019 juhlilla oli yli 2500 eri kävijää. Viime vuoden marraskuussa julkistettiin myös Orpokotijuhlien historiaa ja taustoja käsittelevä teos:  Orpojen kotijuhlat. Miksi horrossaarnaaja Helena Konttisen perintö kiinnostaa yhä? (Danielle Miettinen ja Philippe Gueissaz).