Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Saara Kinnusen Isän kaipuu on Vuoden kristillinen kirja 2016

 

”Kirja saa miettimään isyyden merkitystä ja arvoa. Se on myös muistutus siitä, ettei isällä ole tärkeämpää tehtävää kuin isyys.” voittajan valinnut Mikael Pentikäinen kertoo perusteluissaan.

Vuoden kristillinen kirja 2016 on Saara Kinnusen teos Isän kaipuu. Fil. ja valtiotieteen maisteri Saara Kinnunen toimii sosiaalipsykologina ja perheterapeuttina. Hän on julkaissut useita teoksia ja luennoinut laajasti mm. parisuhteeseen ja perheeseen liittyvistä teemoista. Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen valitsi kilpailun voittajan, joka julkistettiin Helsingin Kirjamessuilla 30.lokakuuta 2016.

Hyvä isäsuhde on voimavara sekä tytölle että pojalle. Isä näyttelee merkittävää osaa ihmisen itsetunnon kehityksessä. Isäsuhteen kivut varjostavat monia elämän alueita, ja isättömyyden aiheuttama vaillinaisuuden tunne voi seurata vielä aikuisuudessa. Kinnusen mukaan huonovointisuuden taustalla on usein haavoittunut isäsuhde. Kirja on tarkoitettu sekä terapiatyötä tekeville, että yksityisille ihmisille itsetuntemuksen lisäämiseen ja itsensä kanssa työskentelemiseen.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Valinta oli vaikea. Oli useita hyviä vaihtoehtoja. Moni kirja puhutteli – kaikki vähän eri tavalla. Kinnusen Isän kaipuu kuitenkin kosketti erityisellä tavalla eikä vähiten siksi, että luin sitä viiden lapsen isänä ja myös perhekriisin kokeneen ison sisarussarjan vanhimpana.

Jo sanapari Isän kaipuu sisältää monta näkökulmaa: on isän tuntemaa kaipuuta, on lasten isään kohdistuvaa kaipuuta, on isyyden kaipuuta, ja on Taivaan isään kohdistuvaa kaipuuta, ja on Hänen lapsiinsa kohdistuvaa kaipuuta. Kirja saa miettimään isyyden merkitystä ja arvoa. Se saa tuntemaan valtavaa kiitollisuutta siitä, että saa olla isä. Se on myös muistutus siitä, ettei isällä ole tärkeämpää tehtävää kuin isyys.” Pentikäinen perustelee valintaansa.

Teoksen on kustantanut Perussanoma Oy.

Yleisöäänestyksen voitti Jouko Ikolan teos Hyvyyttä on. Teoksen on kustantanut Kirjapaja Oy.

Vuoden kristillinen kirja -kilpailun voittaja palkittiin 2 000 euron rahapalkinnolla. Kristilliset kustantajat ry:n järjestämä kilpailu oli avoin kaikille kustantajille.

Lisätietoja:

Kristilliset kustantajat ry, hallituksen puheenjohtaja Juha Vähäsarja,           p. 040 720 5612 juha.vahasarja@sro.fi ja sihteeri Tiina Gröhn,                   p. 050 501 7566, grohn.tiina@gmail.com