Entinen bingohalli siunattiin kappeliksi

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kokkolan ydinkeskustassa yli kaksi vuosikymmentä bingohallina toiminut tila siunattiin tänään sunnuntaina uuteen käyttötarkoitukseensa, Armon kappeliksi. Uusi kappeli keräsi avajaispäivänä yli kolmesataa ihmistä.

Kaarlelankadulla sijaitseva kappeli on Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sleyn) ensimmäinen oma tila Kokkolassa.

– Iloitsemme tänään siitä, että olemme saaneet uuden kappelin Kokkolaan. On harvinaista Suomessa, että avataan uusia hengellisiä tiloja. Meillä tämä projekti lähti liikkeelle paikallisten tarpeesta omaan tilaan, Sleyn toiminnanjohtaja Tom Säilä kertoo.

SEKL Neliöb. vko 12. MJa

Kappelissa on istumapaikat 230:lle hengelle. Tänään avajaisissa väkimäärä oli niin suuri, että osa seurasi avajaismessua valkokankaalta kappelin vieressä sijaitsevassa tyhjässä liiketilassa.

– Oli upeaa nähdä avajaispäivänä kappeli ääriään myöten täynnä ihmisistä. Heitä varten kappeli on rakennettu. Jo avajaispäivä osoittaa sen, että Armon kappeli on ollut yhdistyksellemme onnistunut satsaus. Kappelin varsinaisen toiminnan voi hyvillä mielin aloittaa, Säilä iloitsee.

Armon kappeli on monipuolinen toimintakeskus, joka palvelee kaikkia kokkolalaisia ja Kokkolan lähialueilla asuvia. Kappelilla järjestetään toimintaa kaikenikäisille. Avajaispäivä käynnisti Armon kappelin avajaisviikon, joka tarjoaa viikon jokaiselle päivälle monipuolista ohjelmaa.

Sley on evankelisen herätysliikkeen vuonna 1873 perustettu keskusjärjestö ja kirkon virallinen lähetysjärjestö. Sley toimii valtakunnallisesti ja tekee lähetystyötä yhdeksässä eri maassa.

Silja-Kaisa Pöyliö

 

Kuvat: Liisa Rossi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA