Hyvät: Viikon debatti ehdolla vuoden radio-ohjelmaksi: ”Lajissaan ainutlaatuinen” – Radio Dei kisaa myös juontajatittelistä

Saara Kinnunen: ”Raamattumaraton koukuttaa mukavalla tavalla sekä lasta että aikuista”

 

Kuva: Sari Savela

Raamattumaraton on aikuisten ja lasten yhteinen raamattulukuohjelma. Sen avulla perheiden yhteisistä hartaus- ja raamatunlukuhetkistä voi muodostua ikimuistettavia seikkailuja. Ohjelma toimii nyt myös mobiililaitteilla.

– ”Tehdään vielä Raamattumaratonia”, pyytää lapsenlapseni. En raaski rajoittaa lapsen raamatunlukuinnostusta. Lapsen motiivi voi kylläkin olla eteneminen Raamattumaratonin pisteissä ja saada nopeammin välipalkinto. Mutta mikäs siinä, olemme kuitenkin yhdessä Raamatun äärellä, kertoo sosiaalipsykologi Saara Kinnunen, kahdentoista lapsen mummi.

– Raamattumaraton koukuttaa mukavalla tavalla sekä lasta että aikuista. Tekstiin liittyvä kysymys opettaa pohtimaan luettua yhdessä ja tehtävä saa usein nauramaan. Raamatun äärellä voi olla myös hauskaa, hän jatkaa.

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

Raamattumaraton on lapsiperheiden oma raamatunlukuohjelma. Se on matka, jolla aikuiset ja lapset tutustuvat yhdessä Raamattuun. Nopeudessa ja taidoissa ei tällä maratonilla kilpailla; pienimmätkin pysyvät vauhdissa mukana. Lukuohjelmia löytyy kirkkoraamattuun ja viiteen lastenraamattuun. Raamattumaraton.fi –sivusto ja sen lukuohjelmat toimivat nyt hienosti myös mobiililaitteilla. Lisäksi Raamattumaratoniin liittyvää karttaa on mahdollista tilata Raamatunlukijain Liitosta (RLL).

– Raamattumaraton avaa Raamatun kokonaisuuden ja sen syvimmän sanoman. Koko perheelle sopivan materiaalin avulla pidetyt säännölliset raamatunlukuhetket voivat muodostua unohtumattomaksi seikkailuksi. Päämääränä on yhdessä kasvaminen ja Raamatun sanaan juurtuminen, Anu Ruola Raamatunlukijain Liitosta kertoo.